Do you need an active wifi connection to activate a new iPad 3G monthly plan

Discussion in 'iPad' started by aneftp, Jul 6, 2010.

  1. aneftp macrumors 601

    Joined:
    Jul 28, 2007
    #1
    I have been getting connection error messages while trying to add a 3G data plan on my iPad 3G.

    I am only add the data plan if I am on a wifi connection.

    Is this normal?

    It says I am not subscribe to a data plan and asks me to subscribe. Than I click add now but it doesn't let me do this. I can only do this when I am on wifi.

    I find this disturbing. What if I am not around wifi and need to add a data plan. I have 5 bars and am in a 3G area. Is there something wrong?
     
  2. Sedulous macrumors 68000

    Sedulous

    Joined:
    Dec 10, 2002
  3. Full of Win macrumors 68030

    Full of Win

    Joined:
    Nov 22, 2007
    Location:
    Ask Apple
    #3
    I turned mine on using a slow EDGE connection.
     
  4. aneftp thread starter macrumors 601

    Joined:
    Jul 28, 2007
    #4
    Well tha. Something is wrong with my SIM card. Cause I can't sign up fir a data plan while on 3G. I see the data icon spinning next to the 3G symbol, and than it gives me a connection error.

    I can sign up via wifi.
    Just kinda of annoying.
     
  5. Sedulous macrumors 68000

    Sedulous

    Joined:
    Dec 10, 2002
    #5
    Make sure you've set cellular data to "on". It takes it a while, but be patient.
     
  6. aneftp thread starter macrumors 601

    Joined:
    Jul 28, 2007
    #6

    Yes the cellular data is on. I have been patient for a month now.

    I will just do a restore. Set it up as new and see if this will enable me to sign up for a data plan via 3G only.
     
  7. Sedulous macrumors 68000

    Sedulous

    Joined:
    Dec 10, 2002
    #7
    Maybe the AT&T signal is too poor in your area?
     

Share This Page