Emojis posting as �


one more

macrumors 65816
Aug 6, 2015
1,148
960
Earth
Hey

Anyone noticing that emojis get posted to Facebook as � lately?

Anyone know of a fix?

Thanks!
My guess is that Facebook have not included them yet on their end. The emoji images we see are represented by a code attributed to each image, so if this code is missing on Facebook’s end you will get this “?” character. It will be the same if you send a message from your iOS 12 device with the latest set of emojis supported to, say, another iOS device running iOS 8-9.
 

Confuzzeled23

macrumors regular
Original poster
Jan 27, 2009
236
25
My guess is that Facebook have not included them yet on their end. The emoji images we see are represented by a code attributed to each image, so if this code is missing on Facebook’s end you will get this “?” character. It will be the same if you send a message from your iOS 12 device with the latest set of emojis supported to, say, another iOS device running iOS 8-9.
I understand why it normally displays it as question marks. However I’ve been using basic plain old smiles. it will get changed to the question mark later. Very odd. I would understand if I were posting newer emojis. But even so on my phone on which I posted them I should see the emoji, not a question mark.
 

apple emoji

macrumors newbie
Nov 7, 2018
6
0
I think that has nothing to do with Facebook as a website/app, but with Safari ;) If you type the emoji that is not displayed correctly in Google (with Safari), it will also not display correctly.
The solution: just wait to there is the update, in which the new emojis are included.