Facetime, losing my mind, can't get it working

Discussion in 'iPhone' started by tsmithgolf2000, Jun 23, 2010.

  1. tsmithgolf2000 macrumors regular

    Joined:
    May 18, 2006
    #1
    I have 2 brand new iphone 4's and they are on my home Linksys network and I can't connect facetime. WTF am I missing. When I hit facetime connect button, the other phone get's prompted and then a few seconds later it fails.
     
  2. APPLEFAN8 macrumors 65816

    APPLEFAN8

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Location:
    NJ/GA/FL
    #2
    Maybe because it is the same network, that's all I can think of.
     
  3. tsmithgolf2000 thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 18, 2006
    #3
    Has anyone gotten facetime working with a new iphone 4 today?
     
  4. Geckotek macrumors G3

    Geckotek

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Location:
    NYC
  5. johnnyfiive macrumors 6502

    johnnyfiive

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Location:
    West Chester, OH
  6. kingnimrod macrumors member

    Joined:
    Feb 24, 2004
    #6
    go to:

    Settings > Phone > Facetime and activate the enable button
     
  7. tsmithgolf2000 thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 18, 2006
    #7
    I did that for both, I can get a mobile call up and hit the facetime button, the other phone get's prompted to accept facetime call and then it get's stuck in connecting state and then times out and fails.
     
  8. bidwalj macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 16, 2007
    #8
    When u turn them on make sure it registers them. I have two as well and mines working flawlessly.
     
  9. bikr macrumors newbie

    Joined:
    Oct 10, 2008
    #9
    Could be same network causing the issue, you are natting out of your router to a proxy then back in , has to be causing an issue, routers hate that!.

    try to find an open wifi spot near your house to test the other one from.
     
  10. mdntblu macrumors member

    Joined:
    Aug 14, 2004
    #10
    There are probably ports you have to forward to get it to work. Who knows what they are though.
     
  11. ARF900 macrumors 65816

    ARF900

    Joined:
    Oct 30, 2009
    #11
    I think this is realistic. Apple probably didnt bother because really, beyond testing would you need this? No. So one of you go to starbucks and report back.
     
  12. ulbador macrumors 68000

    ulbador

    Joined:
    Feb 11, 2010
    #12
    Nope, not a torrent. Same basic networking principals still apply.
     
  13. prouse macrumors newbie

    Joined:
    Jun 27, 2006
    #13
    I tried unsuccessfully to connect on the same network two different times today
    - once at my home network
    - once at my office

    I as soon as one of the phones was connected to a different network, facetime worked as expected.
     
  14. itcrashed macrumors regular

    itcrashed

    Joined:
    May 4, 2010
    #14
    Facetime worked perfectly fine with two phones on the same wifi network for me. I have 12 down and 2 up uverse connection. Try resetting your router and wifi access points and give it a whirl again.
     
  15. Blaze3555 macrumors member

    Blaze3555

    Joined:
    Jun 15, 2010
    #15
    Face time

    I had my iphone all day can some one call me i relly want to try out face time some pm.
     
  16. Geckotek macrumors G3

    Geckotek

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Location:
    NYC
    #16
    I tried FT between 2 iPhones in the Apple store...obviously on the same network....no go.
     
  17. iKennett macrumors 6502

    Joined:
    Nov 22, 2007
    #17
    Both our iPhone 4's work on our home network. I reverted one of them from a back up so had to manually turn face time on in the settings panel. It 100% works on the same network, done it a coupled of times too.

    Also our local apple store had a banner saying to try face time which we did, each phone has a number near it and the contacts have them numbers as faves, you can call each other and then use face time in store.
     
  18. MacGotMe macrumors newbie

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Location:
    California
    #18
    Same network was my guess too. Try giving one to your friend (or to me) to test for you on another network! ;-)

    On another note, is it possible to tell which of your contacts actually have FaceTime? I found this post: How to Tell Which Contacts Have FaceTime for iPhone 4 but it doesn't actually give me the info I'm looking for... Any ideas?
     
  19. mbhforum macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #19
    I had major issues also. Did you port your # from verizon or sprint? If so, reset settings in General settings and that will fix it. Also, go to Starbuck and use AT&T's wifi network to eliminate it being an issue with your network.
     
  20. Jestered macrumors 6502

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Location:
    Austin, Texas
    #20

    The Address Book on the phone doesn't have a way of telling which of your contacts uses an iPhone 4. Unless that is somehow changed (not sure how), you won't know which of your contacts can Face Time with you.
     
  21. waterskier2007 macrumors 68000

    waterskier2007

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    White Lake, MI
    #21
    just so you know, in settings>phone>show my caller ID... must be on
     
  22. torid110 macrumors regular

    Joined:
    Jan 22, 2006
    Location:
    Jersey City, NJ
    #22
    I also use it on my home network and tested between my iphone and my wife's. Works fine. I'm wondering if it's what the other threads have been saying that you need a texting plan for it to work. Do you have a texting plan ? Have you tested using Apple's facetime test line ?
     
  23. Sirphillyc macrumors newbie

    Joined:
    Jun 16, 2009
    #23


    Did you activate face time in setting won't work till you do that
     
  24. sleyeu macrumors 6502

    Joined:
    Oct 18, 2009
    #24
    but they were facetiming in WWDC, must have been on same network...
     
  25. rmitchell248 macrumors 6502

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Location:
    Liebsthal, Germany
    #25
    i have been wanting to use face time but dont know anyone who had an iphone 4 to work with LOL. I was hoping it could interface with somebody on the other end using iChat but that looks like a no go?
     

Share This Page