Getting Windows to use more than 2 Gig of Ram on 1.1 Mac Pro?

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by lloyd709, Aug 22, 2010.

  1. lloyd709 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 10, 2008
    #1
    I'm running Vista on a 2006 1.1 Mac Pro under Boot Camp. The computer has 12 Gig of memory in but Windows will only use 2 Gig of it. Is there any way I can get it to use more than 2 Gig - even if it means upgrading to Windows 7?
     
  2. littleb2005 macrumors member

    Joined:
    May 27, 2007
    #2
    only way is to upgrade to x64 am afraid
     
  3. J&JPolangin macrumors 68030

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Location:
    Thule GL @ the TOW
    #3
    ...is it a 32bit version of winVista?

    If so, it should see ~2.7Gb of RAM like winXP does on my whitebook...

    If its a 64bit version are you running it via a VM (virtual machine), maybe your just allocating only 2Gb of RAM to your VM partition?
     
  4. nrajack macrumors member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Location:
    Trenton, NJ
    #4

Share This Page