Glitchy animation when opening AirPods case

chris4565

macrumors 6502
Original poster
Sep 22, 2018
320
81
Hi,

Is anyone else also having really glitchy animations when opening their AirPods case near an iOS device? To see what I'm talking about here's a short GIF.

https://imgur.com/a/t6VXc1b

As you can see the animation is really wonky.

Thanks in advance
Chris
 

dannyyankou

macrumors G3
Mar 2, 2012
8,665
12,761
Scarsdale, NY
That means there’s something wrong with the connection of the left AirPod in the charging case. Try cleaning the inside of the case with a qtip, and try cleaning the metal end of the AirPod with a cloth. If that doesn’t fix it, just continue using them as long as they both continue to charge.

The same thing happened to me though and eventually, one of my AirPods stopped charging. I had to get a replacement for $70.
 

nmeed

macrumors 6502
Dec 1, 2014
299
65
That means there’s something wrong with the connection of the left AirPod in the charging case. Try cleaning the inside of the case with a qtip, and try cleaning the metal end of the AirPod with a cloth. If that doesn’t fix it, just continue using them as long as they both continue to charge.

The same thing happened to me though and eventually, one of my AirPods stopped charging. I had to get a replacement for $70.
Are you sure? Mine have been doing that basically since the beginning. Sometimes they'll just show the L/R AirPods without any animation. It usually also takes a while if I don't use them for a few hours to show up on my iPhone and most of the time a while to connect when I put one in my ear. This is my second pair of AirPods as I thought the first ones were defective because they acted the same way, but seems like this might be the norm? I've reset them like a hundred times for the record.
 
  • Like
Reactions: chris4565

chris4565

macrumors 6502
Original poster
Sep 22, 2018
320
81
Are you sure? Mine have been doing that basically since the beginning. Sometimes they'll just show the L/R AirPods without any animation. It usually also takes a while if I don't use them for a few hours to show up on my iPhone and most of the time a while to connect when I put one in my ear. This is my second pair of AirPods as I thought the first ones were defective because they acted the same way, but seems like this might be the norm? I've reset them like a hundred times for the record.
For me it's also the case that the animation has been glitchy since the beginning.
 
  • Like
Reactions: nmeed