Help CD Burning problem

burger011

macrumors regular
Original poster
Jan 2, 2002
105
0
I am trying to burn photos to a CD and it is not working all of a sudden. Here is the error message I get.


"The burn to the LITE-ON LTR-52246S drive failed. The device drained its buffer without burn underrun protection."

I have an iMac G3 600mhz. and I am using a Lacie 52x24x52 external drive (doesn't work on my internal one either).

It will burn one or two photos but nothing more. I've tried lowering the spedd and that has not help.

Any suggestions????


burger
 

MacDawg

macrumors Core
Mar 20, 2004
19,836
4,278
"Between the Hedges"
Are you getting the same error message on both drives?
If so, it wouldn't appear to be the hardware.

What system are you using? 10.??
Have you tried the usual... restart, repair permissions, etc.?

Have you tried to burn anything else? Music? Files?
Perhaps it is the data that it doesn't like.
What is the format, size, etc. of the pics?

Woof, Woof - Dawg
 

Mitthrawnuruodo

Moderator emeritus
Mar 10, 2004
13,792
147
Bergen, Norway
burger011 said:
I've tried lowering the spedd and that has not help.
How low. In my experience (with a "slow" Mac with limited RAM and free HD space) you might need to go way down on speed. I had an old 12x firewire CD-burner, and that never was stable burning at speeds over 4x (I even had to go 2x sometimes) with my old Pismo with a G3 at 400MHz and 320 MB RAM...
 

burger011

macrumors regular
Original poster
Jan 2, 2002
105
0
MacDawg said:
Are you getting the same error message on both drives?
If so, it wouldn't appear to be the hardware.

What system are you using? 10.??
Have you tried the usual... restart, repair permissions, etc.?

Have you tried to burn anything else? Music? Files?
Perhaps it is the data that it doesn't like.
What is the format, size, etc. of the pics?

Woof, Woof - Dawg
Yes, I'm getting it on both drives.
I'm using 10.3.9
Have not tried repair permissions. How do I do this?
I've tried to burn Music, docs etc. and the photos were jpegs (4x6 I blieve)

Thanks for your help.

go gamecocks.
 

burger011

macrumors regular
Original poster
Jan 2, 2002
105
0
Mitthrawnuruodo said:
How low. In my experience (with a "slow" Mac with limited RAM and free HD space) you might need to go way down on speed. I had an old 12x firewire CD-burner, and that never was stable burning at speeds over 4x (I even had to go 2x sometimes) with my old Pismo with a G3 at 400MHz and 320 MB RAM...
I'll try 2x. I went to 4x.
 

burger011

macrumors regular
Original poster
Jan 2, 2002
105
0
FIXED IT!

...i unplugged my isight camera and now it works again. who knew.

burger