How do make sure Apps are.......

Discussion in 'iPhone' started by swatcopcs, Jun 27, 2012.

  1. swatcopcs macrumors newbie

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Location:
    Florida
    #1
    Hi All,
    How do I know that a app is closed so I am not using unnecessary data?
    I am changing data plans.

    Sorry if this has already been addressed. I am new to the world of forums.

    T.I.A :apple:
     
  2. AlphaVictor87 macrumors 6502a

    AlphaVictor87

    Joined:
    Sep 7, 2011
    Location:
    Saint Louis, MO
    #2
    double click home button to bring up multitasking tray. Hold your finger on one of them till they start wiggling and you see a red circle on them.

    press the red circle on every app you want closed
     
  3. batting1000 macrumors 604

    Joined:
    Sep 4, 2011
    Location:
    Florida
    #3
    Apps don't usually use data in the background anyway, unless it's something that's streaming media such as Pandora.
     
  4. AlphaVictor87 macrumors 6502a

    AlphaVictor87

    Joined:
    Sep 7, 2011
    Location:
    Saint Louis, MO
    #4
    or use your location
     
  5. cyks macrumors 68020

    cyks

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    Westchester County, NY
    #5
    There are only a few types of apps that can run in the background...

    Streaming audio, GSP or location services, AirPlay, or VoIP.
     
  6. swatcopcs thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Location:
    Florida
    #6
    Thanks all for the info....A big help. I really appreciate it
     
  7. nasr91 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 11, 2010
    #7
    Thats good to know!!!! I didn't realize some stayed on....:confused:...oj
     

Share This Page