How?? - Removing an item out of "Shared" in Finder because device is no longer there

Discussion in 'MacBook Pro' started by JoshFink, Jul 24, 2009.

  1. JoshFink macrumors regular

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Location:
    Atlanta, GA
    #1
    I just bought my wife a new MBP 13" and she's excited about it. She's (we) are very new and I had a question.

    I originally had some devices that were on the network called NAS1 and NAS2. We connected to them and now their showing up in shared even though they're no longer available. I also noticed the eject button is not next to them like other shared items.

    How do we remove these?

    I've attached a screenshot.

    Thanks

    Josh
     

    Attached Files:

  2. swiftaw macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
    #2
    1. Restart Finder

    If that doesn't work,

    2. Restart Machine.
     
  3. geoffreak macrumors 68020

    geoffreak

    Joined:
    Feb 8, 2008
    #3
    The eject button only appears next to devices which your computer has connected to and mounted shares from. If you don't connect to it, you can't eject it.;)
     
  4. JoshFink thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Location:
    Atlanta, GA
    #4
    Thanks for the responses.. The machine has been restarted several times.

    Josh
     
  5. JoshFink thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Location:
    Atlanta, GA
    #5
    OK.. I put the devices back on the network. I'm wondering if they're showing up because AFP is set up on those shares.... I'll have to check.

    Thanks

    Josh
     
  6. JoshFink thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Location:
    Atlanta, GA
    #6
    OK.. I turned off AFP on the NAS devices and it's still showing up after a reboot.. It's really annoying me..

    Any other ideas? Maybe there is a cache somewhere that would have this in there that needs to be refreshed?

    Thanks

    Josh
     
  7. JoshFink thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Location:
    Atlanta, GA
    #7
    It looks like this is a bonjour issue with my Promise NS4300N Nas.. Now to figure out how to turn it off.

    Thanks

    Josh
     

Share This Page