I cant seem to get my 23 Cinema to Max page size

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by barnetda, Jul 31, 2009.

  1. barnetda macrumors regular

    Joined:
    Jun 14, 2007
    Location:
    Dallas, TX
    #1
    I have a Mac Pro with a 23 inch cinema attached.
    I want my applications to be full size .
    I drag the right hand corner down and it goes full size BUT as soon as i change a page within that application it goes back to almost max (just above the dock. its as if the dock is pushing the page higher.

    When i click on the minimise and then click to open it opens again at almost full size just above the dock.
    When i click on the green resize maximise button it goes back to where it was and stays there.

    Something simple i am sure but i cant work it out.

    Any ideas please.
     
  2. geoffreak macrumors 68020

    geoffreak

    Joined:
    Feb 8, 2008
    #2
    What application are you using?

    Have you tried turning on dock hiding?
     
  3. barnetda thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 14, 2007
    Location:
    Dallas, TX
    #3

    Safari.

    When i turn dock hiding on Safari opens in full screen. As soon as i turn dock hiding off it goes back to sitting above the dock.
    If i move the dock to the right , safari opens in full mode.

    Weird
     
  4. adamfishercox macrumors 6502

    Joined:
    Aug 15, 2007
    #4
    Why is that weird? Windows resize to stay out of the way of the dock. It doesn't make any sense that you would want a window under the dock, rendering anything under the dock unclickable and unreadable.
     
  5. barnetda thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 14, 2007
    Location:
    Dallas, TX
    #5
    But why do my other applications all open in full size below/behind the dock? Only safari doesnt.

    Funnily enough its the same on my MBP so is it looks like its Safari.
     
  6. adamfishercox macrumors 6502

    Joined:
    Aug 15, 2007
    #6
    Apps are supposed to do this when the window changes, not all do, but Safari's doing it right.
     
  7. barnetda thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 14, 2007
    Location:
    Dallas, TX
    #7
    I didnt realise that. I have been using Firefox until today and thought my display wasnt working properly.

    Thanks for clearing that up , really appreciated.
     
  8. adamfishercox macrumors 6502

    Joined:
    Aug 15, 2007
    #8
    Yeah, never ever base "standard behavior" off of Firefox, it's a completely faked interface that behaves in the most non-standard of ways. For instance, press the green + button twice and you should end up with a tiny postage stamp window that can't be used for anything.
     
  9. barnetda thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 14, 2007
    Location:
    Dallas, TX
    #9
    Understood.. BUT why does Itunes and Iphoto behave in the same way.i.e full screen underneath the dock.

     
  10. adamfishercox macrumors 6502

    Joined:
    Aug 15, 2007
    #10
    My guess would be it's something they overlooked.
     

Share This Page