I have to restart my router every time I shutdown/restart my Mac?

Discussion in 'Community Discussion' started by mrsir2009, May 26, 2011.

  1. mrsir2009 macrumors 604

    mrsir2009

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Location:
    Melbourne, Australia
    #1
    I have to restart my router every time I shutdown/restart my Mac? If I sleep my Mac, open it back up its disconnected from the internet, and if I try to join it it says "INVALID PASSWORD" even though the password is correct. I have to reboot the router, which takes ages to start up, before it'll connect :mad:

    The router is brand new, I've only had it for a day.
     
  2. jknight8907 macrumors 6502a

    jknight8907

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Location:
    Hudson Valley NY
    #2
    Update the firmware on the router, if that doesn't fix it return the router to where you bought it, it's defective.
     
  3. mrsir2009 thread starter macrumors 604

    mrsir2009

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Location:
    Melbourne, Australia
    #3
    How do I update the firmware?
     
  4. blueroom macrumors 603

    blueroom

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Location:
    Toronto, Canada
    #4
    +1 to the firmware, it's also possible the router's just junk. D-Link make some of the worst.
     
  5. mrsir2009 thread starter macrumors 604

    mrsir2009

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Location:
    Melbourne, Australia
    #5
    Yes, but HOW do you update the firmware?
     
  6. jknight8907 macrumors 6502a

    jknight8907

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Location:
    Hudson Valley NY
    #6
    Start by telling us the model number of your router.
     
  7. RawBert macrumors 68000

    RawBert

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Location:
    North Hollywood, CA
    #7
    A friend of mine had the same problem with a Verizon router. She called them and they sent her a new one. Works fine.
     

Share This Page