iAd - what is it and why is it sucking on my battery?

Discussion in 'iPhone' started by pixel_junkie, Nov 12, 2016.

  1. pixel_junkie macrumors 6502

    pixel_junkie

    Joined:
    Oct 31, 2015
    #1
    Battery life is impressive on my 7 for sure but what the heck is iAd and why does it come up under usage? It's only 1% of background usage but it is there and it's bugging me. Anyone know how to get rid of it?
     
  2. T5BRICK macrumors 604

    T5BRICK

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Location:
    Oregon
    #2
    iAd is what Apple used to call their advertising that was built into their apps. It's been discontinued for a few months now.
     
  3. pixel_junkie thread starter macrumors 6502

    pixel_junkie

    Joined:
    Oct 31, 2015
    #3
    Why would it come up on a freshly set up iPhone 7, latest OS?
     
  4. T5BRICK macrumors 604

    T5BRICK

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Location:
    Oregon
    #4
    It wouldn't.
     
  5. rijc99 macrumors 6502a

    rijc99

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Location:
    FEMA Region 9
    #5
    Maybe from an app that wasn't updated to remove iAd?
     
  6. pixel_junkie thread starter macrumors 6502

    pixel_junkie

    Joined:
    Oct 31, 2015
    #6
    It did
     
  7. T5BRICK macrumors 604

    T5BRICK

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Location:
    Oregon
    #7
    Then it's something else. An app that hasn't been updated to remove the iAd functionality, as someone else already mentioned.
     
  8. willmtaylor macrumors G3

    willmtaylor

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Location:
    A Natural State
    #8
    You restored from backup or set up as new?

    You're most likely using an app, probably a FREE, ad-supported app, that's still trying to serve you ads via the iAD service.
     
  9. mrex macrumors 68020

    mrex

    Joined:
    Jul 16, 2014
    Location:
    europe
    #9
    it seems to be that you can still use iAd with old apps.
     
  10. pixel_junkie thread starter macrumors 6502

    pixel_junkie

    Joined:
    Oct 31, 2015
    #10
    Always set up as new. Is there a way to find out which one it is? Very first time I see this listed under battery usage and I use the same 30 apps for the past 2 years.
     

Share This Page