iOS 12.1.3 ― Bug Fixes, Changes, and Improvements

Discussion in 'iOS 12' started by Banglazed, Jan 22, 2019.

Thread Status:
The first post in this thread is a WikiPost, and can be edited by anyone with the appropriate permissions.
  1. Rhonindk macrumors 68040

    Rhonindk

    #151
    Ran into an alignment issue tis morning on my 8+.
    Went into the App Store and was checking out app of the day. Played an embedded video about the app in landscape . After that the App Store alignment was messed up till I left the app.
    See below:
    IMG_0782.PNG IMG_0783.PNG IMG_0784.PNG
    Whether I went portrait or landscape, the status bar info stayed in landscape. Screenshots acted like I was in landscape even in portrait.
    Once I left the app and returned, all was good.
    It was repeatable if I viewed the video in landscape.
     
  2. solodogg macrumors 6502

    Joined:
    Oct 28, 2011
    Location:
    Orlando
    #152
    Well, I can prove it on 2 different cars, and duplicate it in the comfort of my garage. Death grip the iPhone down to 1 bar of signal and turn the screen off, start the video, wait about 10 seconds to prove it's not updating, then turn the screen on and watch it jump back up to 2 bars of signal. 2 different cars, bluetooth on both and CarPlay on one, exact same results.

    CarPlay (wired) - https://www.dropbox.com/s/yx245frh8z4nfll/carplay video.mp4?dl=0
    Connect (bluetooth) - https://www.dropbox.com/s/341peywckx1ejtw/Uconnect video.mp4?dl=0
    Sync2 (bluetooth) - https://www.dropbox.com/s/4gt7odhka38wn0j/Sync2 video.mp4?dl=0

    Potato quality...video was taken with a Galaxy S8 (that happens to update signal via Bluetooth/Android Autio just fine).
     
  3. The Oak macrumors regular

    Joined:
    Nov 12, 2013
    #153
    My 2018 Subaru has CarPlay but wired only. I have the same issue. Signal does not budge until I wake the phone up physically. I can use apps via CarPlay all day and the signal bar does not budge. I wonder if it has to do with the car itself and what version(?) of CarPlay it has?
     
  4. solodogg macrumors 6502

    Joined:
    Oct 28, 2011
    Location:
    Orlando
    #154
    It has nothing to do with the car, and everything to do with the phone. The Xs and Xs Max (and likely Xr but I haven’t tested) don’t update signal strength while the phone is in standby mode. That’s why signal updates as soon as the screen is turned on, and not before. I sometimes still wonder if this is also the reason some people have issues recovering service after coming out of a subway/basement, but haven’t experienced that issue myself yet.

    FWIW, your car doesn’t have a CarPlay version, CarPlay interface is contained within your phone. Your car only has an interface that allows the transmission of that data to the in-car system.
     
  5. Ladin007 macrumors regular

    Ladin007

    Joined:
    May 17, 2016
  6. qap macrumors 6502

    qap

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Location:
    Italy
    #156
    Screen brightness lagging with "Reduce white point" enabled is still there on the Xs
     
  7. kmichalec, Jan 27, 2019
    Last edited: Jan 27, 2019

    kmichalec macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 14, 2010
    #157
    I have this same issue with my iPhone X, running the public (non beta) version of 12.1.1, and connected via a lightning cable on CarPlay to the Sync3 display in my 2018 F150. Noticed the signal meter on the CarPlay screen would drop to 1 bar, and sit at one bar, no matter where I drove, if the iPhone X screen was off. Didn’t matter what apps I was running (Waze, Pandora, etc). The second I would tap my phone and the screen lights up, the phone would show 3 or 4 bars, and the CarPlay screen would update to reflect the same. Once the phone display shuts off, the CarPlay screen would stay at 3 for a bit, then drop to 2, then to 1, and then stick there again until I did the same. It seems to be a CarPlay display issue.

    I upgraded to the public release of 12.1.3, and it’s still the same. Can’t test the beta of 12.2 on my phone, since it has my work profile (can’t install Betas). I was hoping this was fixed, but apparently not.
     
  8. solodogg macrumors 6502

    Joined:
    Oct 28, 2011
    Location:
    Orlando
    #158
    Interesting that you have the issue with your X. My wife has an 8, and doesn't have any problems with her phone at all updating signal, which has the same internals as the X aside from the display.
     
  9. kmichalec macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 14, 2010
    #159
    The device itself doesn’t seem to have an issue updating the signal. I’ll sit on 1 bar on the CarPlay screen, but never drop signal, never lose streaming, etc. I think it’s purely a display issue, almost as if CarPlay sticks on whatever is the lowest bar indicator the phone gets, regardless if the phone itself increases in signal after dropping down to 1 bar.
     
  10. coleblk macrumors regular

    Joined:
    Nov 26, 2013
    #160
    Not sure if just me or not but this update I have noticed more frame drops on the UI with my Xs. :/
     
  11. solodogg macrumors 6502

    Joined:
    Oct 28, 2011
    Location:
    Orlando
    #161
    You’re right, I’ve never had issues with losing signal because it shows it’s lower than it’s supposed to be. It does just appear to be an issue with updating the display, but I’m curious what else doesn’t update and if it’s possibly causing other issues.

    There have been a lot of people having signal issues when going from a no service area to regaining signal. I’m suspecting that along with the display not updating that the modem also isn’t updating as quickly as it should. I think you’re the first X I’ve seen having this issue though, and those don’t appear to be impacted by the complaints of taking forever to reacquire signal.
     
  12. Donga120 macrumors 6502

    Donga120

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Location:
    UK
    #162
    Wi-Fi drop out is absolutely dreadful on this version with a Max. Only way to make it re-connect is airplane mode on and off for a bit and even a forced restart.
     
  13. Banglazed thread starter macrumors 68020

    Banglazed

    Joined:
    Apr 17, 2017
    Location:
    Cupertino, CA
Thread Status:
The first post in this thread is a WikiPost, and can be edited by anyone with the appropriate permissions.

Share This Page