iPhone iOS 7.0.4 – iPhone 5 – Jailbroken - Camera Issue *Assistance Required*

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by S1p35, Apr 27, 2014.

  1. S1p35, Apr 27, 2014
    Last edited: Apr 27, 2014

    S1p35 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 27, 2014
    #1
    Just recently – 2 days past – my camera app stopped working. As of this post, its not even turning on. Before, it merely showed a black screen with the main shutter button not responding.

    This is for all camera related apps – not just the stock Apple one.

    Before this occurred, there was no trauma either software-wise nor hardware-wise so its quite strange. Because I’m on 7.0.4, I can’t restore this iphone.

    What I’ve done is:

    1) Reset all settings through Settings App
    2) Use iLEX R.A.T to reset to stock iOS w/o losing jailbreak
    3) Used SemiRestore7 to “semi-restore” the iPhone.

    None of these options worked. I’m including a video on YouTube of the direct issue occurring whilst opening the Camera App as well as the list of Cydia Apps installed on my iPhone. Hopefully this will be enough to troubleshoot mine (and others’) issues in regards to this strange flaw.

    VIDEO HERE

    UPDATE: In SAFE MODE I'm able to access the front camera (STOCK APP) but the back camera is still a no go. It just freezes and stalls. No response and I have to force quit the app.
     
  2. aPple nErd macrumors 68030

    aPple nErd

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Location:
    Jailbreaks/IOS Hacks
    #2
    Your camera cable is loose, or the camera is broken.
     
  3. kalirob99 macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #3
    yup this
     
  4. S1p35 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 27, 2014
    #4
    Could be but main thing: app freezes - front camera responds in safemode

    In order to try your suggestion, I'll have to get it replaced so I'm dismissing that right now.

    The other seemingly valid option is to restore but I'll lose my jailbreak SOO I'll wait for some other suggestions
     
  5. cchunk macrumors 6502

    Joined:
    Jul 31, 2012
    #5
    This happened to my 4S when I had one. However, mine got wet so that's what caused this. I kept opening different camera apps and was able to get the front comers to work. Then after a few weeks it started working. Not sure how it helps though lol
     
  6. Menneisyys2 macrumors 603

    Joined:
    Jun 7, 2011
    #6
    Upon trying to come up with some camera hacks, I've very often had the same on all kinds of iDevices. I think the case may be the same with you.

    Try overwriting all the files in /System/Library/Frameworks/MediaToolbox.framework/N41 or N42 with the following ones:

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/81986513/032014/iphone5-704-camerafiles.zip

    followed by a device restart.

    (Backup just made on my 7.0.4 iPhone 5.)
     

Share This Page