Iphone 4S 3g and data connection Lost

Discussion in 'iPhone' started by fastuning, Nov 8, 2011.

  1. fastuning macrumors member

    Joined:
    Oct 18, 2007
    #1
    Hi, i have a problem with my new iPhone 4S, when i connect to a wireless network, when i disconnect, the 3g data connection dont appear and i cant connect to the internet.

    I try to put on and off airplane mode and nothing.
     
  2. rruben macrumors member

    Joined:
    Sep 5, 2011
    #2
    I have the same problem. It only happens sometimes though. When I'm connected to WiFi everything's fine, but when I lose the WiFi connection (say I leave home) or turn it off my iPhone 4S won't connect to 3G. Even if I open up safari and press refresh or something it just says it can't connect. If I shut it down (hold the power button and slide the red arrow) and turn it back on it will connect to 3G however.
     
  3. ClutchThese macrumors 65816

    ClutchThese

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Location:
    Alexandria, VA
    #3
    Bring it to apple, that's a flaw. I have the 4s (second one now) and I don't have this issue. Have you tried multiple Wifi networks? Is it specific to one or two routers?
     
  4. rruben macrumors member

    Joined:
    Sep 5, 2011
    #4
    It's also my second one, the first one had trouble with the home button. I don't know if it's on multiple WiFi networks, I'll give that a try. It's happened only a couple of times though, sometimes everything is fine and sometimes it isn't, I feel like it's related to the time since I last restarted it or something. For example yesterday I was at the movies and wanted to look something up on my iPhone and was surprised that there was no 3G available even though I was in a big city. So I restarted it and it connected to 3G immediately. When I got home, it was on WiFi for a while and then I went to a birthday party and when I Wanted to check my Facebook 3G connection was immediately available. It's weird.
     
  5. ClutchThese macrumors 65816

    ClutchThese

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Location:
    Alexandria, VA
    #5
    What kind of router do you use?

    The airport extreme just had a firmware update. I updated both of mine lastnight. It didn't make any difference in my network, but maybe this is an issue it was able to resolve.
     
  6. rruben macrumors member

    Joined:
    Sep 5, 2011
    #6
    Here at home I think we have a D-Link router but at my dorm I have an AirPort Express, I'll check it out when I get back there tonight.
     
  7. Skeeterbugs macrumors newbie

    Joined:
    Dec 14, 2011
    #7
    Lost connection to AT&T network on iPhone 4s

    I too have lost connection to the AT&T network. Can't make a call and unless I'm connected by WI-FI, I get nothing. Spent an hour with AT&T troubleshooting and NOTHING. They said to take it to AT&T to check/replace SIM card and possibly phone. This started late yesterday afternoon. This is not good.
     
  8. fmalloy macrumors 6502

    Joined:
    Nov 5, 2007
    #8
    Yep, happens to me as well on my iPhone 4. Leave WiFi, full bars on 3G, but no 3G data or voice is working. Only a reboot will fix it. Happens randomly.

    Just got a new SIM from AT&T but I doubt it will address it.

    Phone had no issues for a year.
     

Share This Page