iPhone 4S Wifi suddenly stops connecting

Discussion in 'iPhone' started by Maziar, Jun 9, 2012.

  1. Maziar macrumors 6502

    Joined:
    May 22, 2010
    #1
    Hey guys
    I've had my iPhone 4S (5.1.1) for around 3 months now and it's been working perfectly fine.But about an hour ago,it suddenly lost the connection to my home's wifi network and refuses to connect again(gives me the "can not join network error").I tried turning the phone on and off a few times.
    Also tried resetting the network settings and it didn't help either so I restore it but unfortunately that didn't help.
    My iPad and my dad's iPhone 4 connect seamlessly to the network BTW,so it's not a problem with my modem.

    Any ideas ?
     
  2. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
  3. Maziar thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 22, 2010
    #3
    Yes,didn't help
     
  4. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #4
    Does it connect to other wifi's or it wont connect to anything?
    Is it just an issue with that particular router? You try updating the routers firmware?
     
  5. DeepIn2U macrumors 68040

    DeepIn2U

    Joined:
    May 30, 2002
    Location:
    Toronto, Ontario, Canada
    #5
    Was the home network name (SSID) changed or the pass code/phrase to access it been changed?!

    Just read the updated reply's and this could still be the issue.
    Check the router to see if MAC filtering was enabled, or refresh dns on the router.
     
  6. Maziar thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 22, 2010
    #6
    I currently have no access to any other Wifi but as I said,my father's iPhone 4,my iPad/notebook all connect and work fine.
    And the modem firmware is updated(latest version)

    ----------

    Nope,nothing has been changed.
    Will check those settings and it they made any difference,I'll report back.
     
  7. Maziar thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 22, 2010
    #7
    OK I don't know how but it's working again(I didn't do anything lol)
     
  8. SurferMan macrumors 65816

    Joined:
    May 14, 2010
    Location:
    South FL
    #8
    If you did/checked all that, and other products like iPhones/iPad/computer etc are connecting fine, could be the wifi cable on the fritz. I've replaced it before (not on the 4S though).

    Edit- nevermind lol, was pry just a random glitch
     

Share This Page