iPhone 5 AT&T suddenly dead slow

Discussion in 'iPhone' started by AndrewR23, Jun 29, 2013.

  1. AndrewR23 macrumors 68040

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #1
    So at my work, I have always since day 1 had 5 bars with full LTE.

    Ever since the carrier update, my phone has 1 bar on E. it's been like 3 days In a row now.

    My phone is jail broken. I have not added any new tweaks in the last week.

    On 6.1.2. AT&T. iPhone 5. Elk Grove, CA.
     
  2. dsa1971 macrumors regular

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #2
    If it was me, I would do a restore and start from there. No jailbreak
     
  3. scaredpoet macrumors 604

    scaredpoet

    Joined:
    Apr 6, 2007
    #3
    ^^ This. The first thing I would look at is resetting the carrier settings in Preferences, and if that doesn't work, go with a restore.

    AT&T is working on a full shutdown of the old EDGE network over the next couple years. It's doubtful they'd take a full-signal LTE coverage area and knock it back to 2003 technology just for grins.
     
  4. anaqvi786 macrumors regular

    Joined:
    Jun 25, 2013
    Location:
    At iOS planet
    #4
    Remember when some hackers made the AT&T carrier hack, for higher speed? If I am not mistaken, it stops throttling (with unlimited data plan) and it should make your iPhone data work at higher speeds. Based on your first post, this started with the carrier update, so resetting the preferences may not work.
    If you want to install the hacked carrier file to see if it makes a difference, here is a video (a bit thorough, but fast forward to 2:05 for the start):
    http://www.youtube.com/watch?v=2zX2YAXmI-E

    I hope this helps, and please keep us posted!
     
  5. AndrewR23, Jun 29, 2013
    Last edited: Jun 29, 2013

    AndrewR23 thread starter macrumors 68040

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #5
    How do I go about resetting the carrier settings?

    If I click reset network settings, will i lose my jailbreak?
     
  6. tl01 macrumors 65816

    Joined:
    Jun 20, 2010
    #6
    I'm sure you have toggled LTE off and the back on? This happens to me at home everyday because my signal has gone to crap and the majority of the time once it loses LTEbmy phone doesn't find it again until I do that.
     
  7. lordofthereef macrumors G4

    lordofthereef

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Location:
    Boston, MA
    #7
    No, you will not.
     

Share This Page