iPhone 5 LTE problem

Discussion in 'iPhone' started by duhyes, Apr 4, 2013.

  1. duhyes macrumors member

    Joined:
    Dec 12, 2012
    #1
    I only have 3G why is that? my nano sim card says 4G LTE. Before LTE worked but now i only have 3G? LTE Is on in the celluar data in general settings. I resetted my network settings still 3G?

    My Iphone is also up to date.


    How do i fix this, my city has LTE(Vancouver, BC) My provider is bell.
     
  2. Squilly macrumors 68020

    Squilly

    Joined:
    Nov 17, 2012
    Location:
    PA
    #2
    Maybe your carrier isn't LTE ready yet. Mine does the same thing (Sprint). No LTE in my area so they use 3G.
     
  3. Han Solo 1 macrumors 6502

    Joined:
    Mar 12, 2013
    #3
    The guy said his LTE worked before. :rolleyes:
     
  4. Squilly macrumors 68020

    Squilly

    Joined:
    Nov 17, 2012
    Location:
    PA
    #4
    Then maybe the LTE tower is down...
     
  5. duhyes thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 12, 2012
    #5
    ok somehow it works now but when i resetted network settings and turn wifi back on and off it wont stay connected

    ----------

    omg nvm it switches back to 3G it was lte for 5 minutes..

    ----------

    fixed the wifi problem but i need help with LTE

    ----------

    the LTE is not down. It was on for lik 5 minutes but it switched to 3G. Lots of people had this problem but it doesnt work??
     
  6. Squilly macrumors 68020

    Squilly

    Joined:
    Nov 17, 2012
    Location:
    PA
    #6
    Try this: ##273873# I think that's it. It'll reset the connection.
     
  7. duhyes thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 12, 2012
    #7
    whats that
     
  8. Ajones330 macrumors 6502a

    Ajones330

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Location:
    SEC Country
    #8
    Sounds like its network. LTE networks can go out periodically, so give it a day or so. If it continues have your sim card changed. If all else fails then may have to have your device replaced.
     
  9. duhyes thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 12, 2012
    #9
    why would it be sim card problem/phone lots of people had this problem
     
  10. duhyes thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 12, 2012
  11. duhyes thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 12, 2012
  12. Ajones330 macrumors 6502a

    Ajones330

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Location:
    SEC Country
    #12
    If it is strictly LTE then it sounds network related. Call your carrier and see if they are having issues that are network related
     
  13. duhyes thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 12, 2012
    #13
    they basically said to reset network settings dont work
     
  14. duhyes thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 12, 2012

Share This Page