iPhone 5 Wifi Issues

Discussion in 'iPhone' started by coffeemadmanUK, Nov 19, 2012.

  1. coffeemadmanUK macrumors 6502a

    coffeemadmanUK

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Location:
    United Kingdom
    #1
    Recently started seeing this issue. I'm connected to wifi, but it's not showing the symbol for it. If I'm on the tube, it says "No service" but I get service.

    It's annoying mostly when out and about and I connect to a wifi network that requires a login but I am unaware of this until I try to access an app (like Facebook) and it doesn't work.
     

    Attached Files:

  2. DanielCoffey macrumors 65816

    DanielCoffey

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Location:
    Edinburgh, UK
    #2
    A few folks were reporting wifi issues which were temporarily fixed by a phone reboot. It seemed to be mainly open wifi that needed passwords.

    If you are not running iOS 6.0.1 then update but beyond that you may just have a bad wifi in your phone and need a swap out.
     
  3. coffeemadmanUK thread starter macrumors 6502a

    coffeemadmanUK

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Location:
    United Kingdom
    #3
    I checked both open and closed networks and it's exactly the same - the wifi symbol just never appears.

    I'll try another phone reboot, and restore. I hate doing that though since I lose all my game data on the phone.
     
  4. kiyuta macrumors newbie

    Joined:
    Mar 21, 2012
  5. coffeemadmanUK thread starter macrumors 6502a

    coffeemadmanUK

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Location:
    United Kingdom
    #5
    I have reset all the wifi settings and set them all up again. It's likely to require a restore I know but... ugh, it's just the lost data that bugs me.

    I wish app data was stored via iCloud too!
     
  6. coffeemadmanUK thread starter macrumors 6502a

    coffeemadmanUK

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Location:
    United Kingdom
    #6
    So I reset the network settings and now the wifi symbol is back randomly. Still having issues with it remaining connected to the wifi for a lengthy time but better that the symbol is back!
     

Share This Page