iPhone 5S no LTE just 3G

Discussion in 'iPhone' started by JohnnyIOS, Oct 9, 2013.

  1. JohnnyIOS macrumors member

    Joined:
    Aug 14, 2013
    #1
    It's weird, I have wifi off and LTE on but still says 3G when browsing web on safari. Tried to toggle lte on/off as well as reset network setting still no LTE icon just 3G. Called my carrier...wth :rolleyes:
     
  2. ross1998 macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 10, 2013
    #2
    Does your carrier have LTE in your area?
     
  3. JohnnyIOS thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 14, 2013
    #3
    Yes, of course.
     
  4. Dstopsie macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Location:
    LOS ANGELES BABY!!
    #4
    whose your carrier for your cell service?
     
  5. JohnnyIOS thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 14, 2013
    #5
    It's Telus Mobility, Canada.
     
  6. Rooskibar03 macrumors 65816

    Rooskibar03

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Location:
    State of Denial
  7. dictoresno macrumors 601

    dictoresno

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Location:
    NJ
    #7
    We're you getting LTE before the 5S? Sounds like a SIM card or account provisioning issue. Stop by your local telus store and have them replace your SIM card.
     
  8. JohnnyIOS thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 14, 2013
    #8
    Hmmm, well you could be right maybe it's a SIM issue.
     
  9. dictoresno macrumors 601

    dictoresno

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Location:
    NJ
    #9
    I believe the LTE provisioning is in the SIM card or your account itself. If telus said everything is ok on your account, the SIM card is all that it could be.
     
  10. Fedmahn Kassad macrumors regular

    Joined:
    Sep 24, 2013
    Location:
    New York City
    #10
    I agree. I use ATT, and had no idea why I only had 4G but no LTE on mine today. I thought it was because I cut my SIM to fit the phone, so I called ATT. They said that A) they have to add my phone's IMEI to my account and B) I need a new sim card. I guess that mine is old. So grab a new sim card and see if that helps.
     
  11. PPFee macrumors 6502

    Joined:
    Feb 27, 2011
    #11
    Are you using the sim that came with the phone or did you pop your existing one in. If its your existing one its possible its not a LTE sim and its possible it is but your account just needs to be re-provisioned. I would just call them or head to a store and ask them to re-provision your Data plan for LTE service if you do indeed know its a LTE capable sim like the one that came in the phone.
     
  12. Carlanga macrumors 604

    Carlanga

    Joined:
    Nov 5, 2009
  13. JayLenochiniMac macrumors G5

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Location:
    New Sanfrakota
    #13
    My wife had the same problem when upgrading from 4S to 5s. Took it to at&t and they enabled LTE. It didn't work right out of the box as it was supposed to do.

    I had no problem going from 5 to 5s though.
     
  14. JohnnyIOS thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 14, 2013
    #14
    Well I decided to go to the mall and grab a new SIM from my carrier. Oddly enough after activating the new SIM LTE was there so it was a sim issue. Turned it off though since my data plan sucks ~,~
     

Share This Page