iTunes Remote App - Everytime I open it's ""connecting to library" for 4 seconds

Discussion in 'iPhone' started by qwimjim, Mar 26, 2012.

  1. qwimjim macrumors regular

    Joined:
    Jan 5, 2011
    #1
    Does anyone know how to fix this? I had an iTunes remote app on my android, when I opened it to pause a song or skip to the next song, it opened instantly. Yet with my iPhone, and the official made by Apple app, everytime I re-enter the app I have to wait 4 seconds for it while it "connects to library". How the heck to I keep it connected so it doesn't do this? It's a real pain in the neck.
     
  2. Richardgm macrumors 6502a

    Richardgm

    Joined:
    Aug 1, 2008
    #2
    It's annoying, but you can't do anything about it. It's just the way the app was designed to interface with your other device.
     
  3. hexonxonx macrumors 601

    Joined:
    Jul 4, 2007
    Location:
    Denver Colorado
    #3
    I tried using it last month and gave up because of this. It's like the app doesn't stay connected when you sleep the phone which it likely does't since it's sleeping. I think we would have to keep the phone turned on to stop this.
     
  4. qwimjim thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 5, 2011
    #4
    it makes no sense, enter the app, play a song, press the home button and re-enter the app immediately.. it still does the "connecting to.." delay. it has nothing to do with the phone sleeping. i saw somewhere that if you jailbreak your phone and run backgrounder to keep the app always running it may solve the problem but i can't test as i'm running 5.1
     

Share This Page