iWeb and Garageband (My Best Friends and my Worst Enemies!)

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Lordillingworth, Jul 15, 2009.

  1. Lordillingworth macrumors regular

    Joined:
    Nov 8, 2007
    Location:
    Shropshire, UK
    #1
    (Just reposting this in the proper forum sorry about my blunder admin!)

    Hello, I use iWeb and garageband for my little hobby website and podcast series (www.invertedhourglass.com if you're interested!) I am not in any way an advanced computer user which is why iWeb (that normally gets groans when I mention to more knowledgeable people!) is the ideal web design tool for me, I have absolutely no knowledge whatsoever of html or any kind of code!

    But I have a few problems with the podcast set up:

    Firstly using MobileMe as the hosting it sometimes take a while for episodes to download (which I know isn't the end of the world) but I would be grateful if anybody could suggest any particular podcast hosting service that they have had positive results with and doesn't cost too much!

    Then the episodes don't have their artwork attached to them after downloading! I don't know if this is due to garageband or iWeb and none of the help topics I have found have sorted me out.

    Also there is still the problem of the files in the podcast feed in iWeb changing from mp3's to movie files which means that every time a new episode is uploaded you have to upload the original episodes again as well, I have tried changing the files in itunes as apple suggests but it hasn't worked, this is another reason as to why i would like separate podcast hosting.

    I would also appreciate any links that anybody might have to plug-ins for iWeb that they have found useful, I am looking for something if possible to add a bit of motion to a website, like being able to put your own links in a banner that has moving parts like embedding adverts if you know what I mean.

    Thanks to anybody who has even read this far down! and even more thanks to anybody who can help!

    Also feel free to criticise my site harshly for being so basic!

    dan.
     
  2. JefferyShin macrumors regular

    JefferyShin

    Joined:
    Jun 20, 2009
    #2
    A web hosting service I was happy with was inmotionhosting.com .
    I pay 6.95 / Month, but i get unlimited disk space, monthly bandwidth, and email accounts. And theres a whole bunch of other features that I don't even know about lol.

    They also have a 24/7 chat service which is really good for getting help.

    I was not happy with the builders they provided, but since I used iWeb, it was easy.

    Hope that helps :D
     
  3. Lordillingworth thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 8, 2007
    Location:
    Shropshire, UK
    #3
    ok, thanks for the suggestion, i will take a look at them
     
  4. Lordillingworth thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 8, 2007
    Location:
    Shropshire, UK
    #4
    OK, Last night I came across a really weird issue, that i have now fixed...
    On my site i have links to twitter, facebook and youtube, i tested the links on IE8 and safari on windows and they all worked fine, but on the windows versions of chrome, opera and firefox the twitter link linked to a site without the "i" in twitter! "twtter" I re-pasted the link url in iWeb and it sorted itself out, but the fact that my site was simultaneously linking to two separate addresses is something that i have not come across before! Anyone else had this experience? Any ideas what could have caused it?
     

Share This Page