Mac 5.1 tuning High Sierra

Discussion in 'macOS High Sierra (10.13)' started by andygoode, Mar 10, 2018.

  1. andygoode macrumors newbie

    andygoode

    Joined:
    Nov 18, 2016
    Location:
    Birmingham. UK
    #1
    Hi I have got myself a 5.1 Mac , and am trying High Sierra.
    I have encountered many problems,.But the one that annoys me the most
    is when I boot up the cd dvd blu-ray player is there and working, then after,
    a few seconds of the draw being closed it disappears of my machine and if you go in to system preferences it will tell you that there is no device fitted.
    DOES any one. out there know why this is happening and how to fix it so I can get round to road testing the rest of this system. And yes it does seem slower than El Capitain.
    All the best to all of you from Andy uk [trust me to be British]
     
  2. anika200 macrumors member

    Joined:
    Feb 15, 2018
    Location:
    USA
    #2
    I guess you have checked the cord and the possibility of a hardware malfunction. I know it was probably working just fine before but stranger things have happened.
     
  3. expede macrumors regular

    expede

    Joined:
    Jan 15, 2018
    Location:
    Sweden
    #3
    Hi!

    First, I think that Apple never accepted Blue-ray. There is some thirdparty software outthere, but your blue-ray player will be recognized as a DVD-player. Nothing more. Maybe this is the issue.

    Best regards

    /Per

     
  4. flowrider macrumors 603

    flowrider

    Joined:
    Nov 23, 2012
    #4
    Identifying your Mac as you have, does not identify it al all. All Macs, by series are identified as a numeric then a coma than another numeric. I have a 5,1 cMP and a 5,1 MBA. while both have the same model identifier, both are clearly different machines.

    Lou
     

Share This Page

3 March 10, 2018