macOS 10.14.4 - Safari doesn't mark visited links on some sites [Update: 10.14.5 still bugged]

chris4565

macrumors 6502a
Original poster
Sep 22, 2018
513
200
Hi,

Since updating to macOS 10.14.4 I noticed that Safari does no longer mark visited links on some sites. Example: When I visit a link in Google normally that link is then no longer blue but magenta. Or on Reddit when normally visited links become grey instead of being black. Does anyone know what's going on?

Thanks and many greets
Chris

Edit: It sometimes works on Reddit but not always. Strange...

Edit 2: Just found out that I have the same problem on iOS since updating to iOS 12.2.
 
Last edited:

colinsky

macrumors member
Apr 3, 2009
51
6
Hi,

Since updating to macOS 10.14.4 I noticed that Safari does no longer mark visited links on some sites. Example: When I visit a link in Google normally that link is then no longer blue but magenta. Or on Reddit when normally visited links become grey instead of being black.


.

Same thing for me on Late 2015 5K iMac. Quitting and reopening Safari sometimes fixes the glitch, but then it returns.
 
  • Like
Reactions: chris4565

vegetassj4

macrumors regular
Oct 16, 2014
232
269
I'll add another instance of this behavior on macOS 10.14.4

I've been searching online to see if there was a setting for visited hyperlink colors as I thought I was going crazy. Even telling Safari to use a custom CSS to change the color doesn't work - well it works for about 1 or two clickthroughs, then reverts to standard blue.

Edit: now working again (custom CSS)
 
Last edited:
  • Like
Reactions: chris4565

colinsky

macrumors member
Apr 3, 2009
51
6
Also, besides the failure to mark visited links, Safari won't let me navigate using the arrow keys. Quitting and restarting heals it...for a while.
 

vegetassj4

macrumors regular
Oct 16, 2014
232
269
To add more to the issues...Safari will not print certain websites & I hear an 'error' sound. Copy and pasting the link to Chrome and printing the same page has no issues.
 

colinsky

macrumors member
Apr 3, 2009
51
6
To add more to the issues...Safari will not print certain websites & I hear an 'error' sound. Copy and pasting the link to Chrome and printing the same page has no issues.
Say, that's right, I have that too. Tried to print a web page and got a "thunk" noise and nothing else happened. Opened the page in Chrome and printed it from there.
 

chris4565

macrumors 6502a
Original poster
Sep 22, 2018
513
200
I'm still experiencing this bug in macOS 10.14.5 and iOS 12.3.1. Did anyone perhaps already find a solution? That would be awesome :)

Best wishes
Chris
 

vegetassj4

macrumors regular
Oct 16, 2014
232
269
I'm still experiencing this bug in macOS 10.14.5 and iOS 12.3.1. Did anyone perhaps already find a solution? That would be awesome :)

Best wishes
Chris
Under macOS, I added a CSS with this code:

a:visited { color: #7600fe !important; }

here:
css.png

You can use any color you like. I just checked my iPhone and the issue seems to persist.
 
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.