My Macbook pro shows an error when I want to burn CDs and DVDs

Discussion in 'MacBook Pro' started by Nawizo, Jun 1, 2009.

  1. Nawizo macrumors member

    Joined:
    May 16, 2009
    #1
    I was trying to burn some cds and dvds today and everytime I would command my laptop to burn it would tell me an error has occured. It would say they laser was unable to caliberate or give me some error number. I have to mention though that I was able to burn a few days ago so I was surprised it said that. Apart from that my drive is functioning properly
     
  2. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #2
    Which application are you using? Finder or Toast or ...?

    Could you post a screen shot of the errors or post the error code?

    Have you installed any software lately?
     
  3. Nawizo thread starter macrumors member

    Joined:
    May 16, 2009
    #3
    Yes I installed microsoft messenger, yahoomessenger, limewire and updated my itunes
     
  4. andrewpoll macrumors newbie

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Location:
    South Africa
    #4
    Mine does the same thing when i try burn disks. It plays disks fine though.
     
  5. Nawizo thread starter macrumors member

    Joined:
    May 16, 2009
    #5
    that is the response I get
     

    Attached Files:

  6. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
  7. koni11 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 31, 2009
    #7
    I just started having the same problem. I can play a DVD, but not burn.
     
  8. Nawizo thread starter macrumors member

    Joined:
    May 16, 2009
    #8
    Yes I have...still says the same thing. I dont understand why though
     
  9. KingYaba macrumors 68040

    KingYaba

    Joined:
    Aug 7, 2005
    Location:
    Up the irons
    #9
    Matshita DVD drives aren't the greatest. Try burning your CD at the lowest speed possible (2x for DVD and 8x for CD I think) in order to reduce the risk of error.
     
  10. Mark2000 macrumors regular

    Mark2000

    Joined:
    Oct 18, 2007
    #10
  11. killianb macrumors regular

    killianb

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Location:
    UK
    #11
    I had this problem too, but with a unibody MacBook. I took it in to my local Apple store and they replaced the SuperDrive.
     
  12. alphaod macrumors Core

    alphaod

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    NYC
    #12
    What kind of media are you using (as in what brand)? Also is the surface level?
     
  13. Nawizo thread starter macrumors member

    Joined:
    May 16, 2009
    #13
    I am using sony CD-R with supremas and sony dvd with accucore
     

Share This Page