Become a MacRumors Supporter for $25/year with no ads, private forums, and more!

Need help! Macbook Pro Mid 2010 (WIFI: No hardware installed)

greatmacky

macrumors newbie
Original poster
Oct 10, 2020
6
0
Hey guys!

Desperately need help on how I can fix my Macbook Pro's wifi. All of a sudden, I got a "No hardware installed" on my wifi. All help will be greatly appreciated.

My Mac is a Macbook Pro Mid 2010.

Thanks a lot in advance!
 

Audit13

macrumors 603
Apr 19, 2017
5,793
1,499
Toronto, Ontario, Canada
Do you have Bluetooth? Wifi and Bluetooth may be on the same card.

If the wifi card is bad, get a cheap usb dongle that works with Mac to quickly get wifi access.
 
Comment

greatmacky

macrumors newbie
Original poster
Oct 10, 2020
6
0
Do you have Bluetooth? Wifi and Bluetooth may be on the same card.

If the wifi card is bad, get a cheap usb dongle that works with Mac to quickly get wifi access.

As per checking, my bluetooth is working as I tried my Airpods. It appears it's isolated to the wifi only.
 
Comment

Ruggy

macrumors 6502a
Jan 11, 2017
505
286
Have you tried running wireless diagnostics to see if it finds anything?
Hold down the option key and press on the wifi icon then you'll see the diagnostics tab in the drop down list along with a lot more detailed information.
It might well find something.
I assume you have another device that can find the wifi networks so you've excluded that half of things.
 
Comment

greatmacky

macrumors newbie
Original poster
Oct 10, 2020
6
0
Have you tried running wireless diagnostics to see if it finds anything?
Hold down the option key and press on the wifi icon then you'll see the diagnostics tab in the drop down list along with a lot more detailed information.
It might well find something.
I assume you have another device that can find the wifi networks so you've excluded that half of things.

Already did that but that didn't find anything from the Diagnostics.
 
Comment

greatmacky

macrumors newbie
Original poster
Oct 10, 2020
6
0
Just an update. I did try to reinstall the OS (had problems with it though too), but still my wifi is not working. It doesn't show any wifi adapters anymore. And also, whenever I restart my macbook pro, it won't boot up anymore unless i perform the SMC reset (holding the ctrl+option and shift keys).

What do you guys think is the problem? Did I mess up somewhere or anything?

Desperately need your help guys. Thanks!
 
Comment

brianmowrey

macrumors 6502
Oct 5, 2020
334
98
Sounds pure hardware, repair logic board if you can find a capable local shop that charges $200-300, otherwise buy a new machine as your logic board costs $500 to replace
 
Comment
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.