Newbie ? - "could not activate cellular data network"

Discussion in 'iPhone' started by dloreski, Oct 14, 2011.

  1. dloreski macrumors member

    Joined:
    Feb 5, 2009
    #1
    I just had my BB turned off and picked up a new 4S from the AT&T store.
    When i enter safari, I get this message - " could not activate cellular data network ".
    Do I need to activate this through the phone or do I call AT&T for them to turn it on?
     
  2. Lifesuxsbad macrumors regular

    Lifesuxsbad

    Joined:
    Jun 15, 2010
    #2
    Working

    Did you ever figured this out? My daughter is having the same problem and she is on her way over here so I can hopefully figure out what is wrong with it.
     
  3. miles01110 macrumors Core

    miles01110

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Location:
    The Ivory Tower (I'm not coming down)
    #3
    How long has it been since you activated the phone? Sometimes it takes a while for the data network to "see" your device.
     
  4. omar4578 macrumors regular

    omar4578

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Location:
    SoCal
    #4
    i had the same problem, what helped for me was this

    go here settings> general> reset> reset network settings! this worked like a charm! hope you fix it!
     
  5. disarticulate macrumors regular

    Joined:
    Jun 21, 2010
    #5
    iPhone says that whenever it can't detect a cellular data connection. You might still see a few bars in the top left but it's for voice only. Try putting your phone in airplane mode for 15 seconds and then come out of it. Or you simply might be in an area with no data coverage. Have you tried turning on data roaming in settings > general > network?
     
  6. stonyc macrumors 65816

    stonyc

    Joined:
    Feb 15, 2005
    Location:
    Michigan
    #6
    I can verify that going to airplane mode, then back fixed my "Could not active cellular data network" problem.
     
  7. Legionnaire macrumors 6502

    Joined:
    Oct 10, 2011
    #7


    this should fix it

    settings
    general
    reset
    reset network settings.
     
  8. travise82 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 23, 2012
    #8
    Airplane mode fixed this issue for me as well, thanks!! I just got my 4S yesterday and have been puzzled as to why I continued to receive the cellular data error.
     

Share This Page