No sound out of internal speakers after OSX 10.8 install.

Discussion in 'OS X Mountain Lion (10.8)' started by hishat, Jul 31, 2012.

  1. hishat macrumors regular

    hishat

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Location:
    United Kingdom
    #1
    Hi all, Long time member not a frequent poster.


    i have an issue with my Macbook Pro 2.26 Intel Core 2 Duo.

    I purchased and downloaded the Mountain lion from the mac store, however after installation i have had no problems but ONE.

    My internal speakers does not work natively with my OSX.

    Surprisingly VLC does somehow get my speakers to work, however it is at a much lower volume then previously.

    Any help would be appreciated.

    Thanks in advance.
     
  2. Reason077 macrumors 68000

    Reason077

    Joined:
    Aug 14, 2007
    #2
    Go to System Preferences -> Sound and make sure "Internal Speakers" is selected under "Output".

    I had this issue too when I installed ML on one of my Macs, and for some reason it had randomly flipped to using Airplay for sound output.
     
  3. hishat thread starter macrumors regular

    hishat

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Location:
    United Kingdom
    #3
    No luck with that process....Thanks anyway buddy

    its so odd?? anyone else have any solution to this??
     
  4. SR45 macrumors 65832

    SR45

    Joined:
    Aug 17, 2011
    Location:
    Florida
    #4
    Unknown if this will work for you but I had some issues with my MacMini speakers not working, and had to do a Reset PRAM and NVRAM, and it worked...

    This should reset the system to its default values

    1. Shut the system down

    2. Locate the Command - Option - P - R key

    3. Press and hold those keys together upon boot up

    4. You will hear the startup sound twice.

    5. Release the keys after the second startup sound
     
  5. hishat thread starter macrumors regular

    hishat

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Location:
    United Kingdom
    #5
    this seems to have fixed the issue, thank you!!!! :D
     
  6. chilly willy macrumors regular

    chilly willy

    Joined:
    Mar 11, 2011
    Location:
    Charlotte, NC
    #6

    Thanks. Was having same problem as OP and your instructions did the trick!
     
  7. Boognoss macrumors newbie

    Boognoss

    Joined:
    Dec 27, 2006
    #7
    Thanks, solved this problem on my mid-2010 17" MBP
     

Share This Page