Outlook.com, Internet Accounts and Multifactor Authentication

Discussion in 'macOS High Sierra (10.13)' started by ivanwi11iams, Nov 10, 2017.

  1. ivanwi11iams Contributor

    ivanwi11iams

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Location:
    Somewhere on Earth
    #1
    Morning/Afternoon all,

    Am currently running 'High Sierra', and even prior to that OS, this was still an issue.
    Do you...

    - use Outlook.com?
    - do you have Mutifactor Authentication (MFA) or Two factor authentication turned on, on your Outlook.com account?
    - do you have an iMac, and thus have that email account added to your Internet Accounts section, within settings?

    If so, how were you able to get it to work? No matter what I try, it never prompts for the MFA code, and thus I can never log/add my email account to my iMac.
    I can log into my email account via Safari, Chrome, etc. But, not add my account to Internet Accounts.

    Thanks in advance
    Ivan

    PS: this post might be in the wrong place. MODs, feel free to move
     
  2. ivanwi11iams thread starter Contributor

    ivanwi11iams

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Location:
    Somewhere on Earth
    #3
  3. CoastalOR macrumors 68020

    CoastalOR

    Joined:
    Jan 19, 2015
    Location:
    Oregon, USA
    #4
    Make sure you have the latest Outlook 2016 which is v15.39.
     
  4. ivanwi11iams thread starter Contributor

    ivanwi11iams

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Location:
    Somewhere on Earth
    #5

Share This Page

4 November 10, 2017