Post your NAS (Network Attached Storage) Speed:

Discussion in 'Picture Gallery' started by anx239, Aug 12, 2012.

  1. anx239, Aug 12, 2012
    Last edited: Aug 12, 2012

    anx239 macrumors newbie

    anx239

    Joined:
    Aug 5, 2008
    Location:
    Poland
    #1
    Hi. Nice to see your's NAS speed.

    Mine:

    NAS: Netgear ReadyNAS ULTRA 2, Intel Atom 1,8 GHz, 1 GB RAM DDR 3, 2x2 TB Samsung 5900 rpm

    ROUTER: Netgear WNR3500l, 5xGigabit + WiFi n

    Mac: iMac 24" White, 2.16 GHz

    [​IMG]

    AFP speed over Gigabit Ethernet:
    [​IMG]
     
  2. hobbyrennfahrer, Aug 12, 2012
    Last edited: Aug 13, 2012
  3. Ifti macrumors 68000

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Location:
    UK
    #3
    Speed over wifi or Ethernet?
    Only ever realy access mine via wifi....
     
  4. ChristianJapan macrumors 601

    ChristianJapan

    Joined:
    May 10, 2010
    Location:
    日本
    #4
    QNAP TS 459Pro, 4x1TB in RAID5, connected via 1GB Ethernet through a Netgear switch; from a 2010 iMac 27"

    image.jpg

    Very similar ...
     
  5. anx239 thread starter macrumors newbie

    anx239

    Joined:
    Aug 5, 2008
    Location:
    Poland
    #5
    No write test speed?
     
  6. ChristianJapan macrumors 601

    ChristianJapan

    Joined:
    May 10, 2010
    Location:
    日本
    #6
    My timing in getting the snapshot done was bad; somewhere around 69. Wonder how you got the image snapped.
     
  7. anx239 thread starter macrumors newbie

    anx239

    Joined:
    Aug 5, 2008
    Location:
    Poland
    #7
    From menu Disk Speed Test > File > Save Screenshot
     
  8. hobbyrennfahrer macrumors 6502

    hobbyrennfahrer

    Joined:
    Aug 27, 2010
  9. Amigaman macrumors regular

    Amigaman

    Joined:
    Sep 29, 2007
    Location:
    Greenville, MI
  10. anx239 thread starter macrumors newbie

    anx239

    Joined:
    Aug 5, 2008
    Location:
    Poland
  11. Chiffs macrumors newbie

    Joined:
    Jun 14, 2012
    #11
    Will have to check mine once my mac is here on Tuesday
     
  12. The.316 macrumors 65816

    The.316

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Location:
    25100 GR
    #12
    Folks, is there any good sites, or some type of material, that could help me out with this stuff? Im in the process of building, or buying, a new desk, and currently, I have my Time Capsule, one 2TB HD, one 1.5TB HD, and one 4TB HD daisy chained to each other via FW, and into my iMac via the FW. I access the stuff frequently, so I dont know if wireless would be the way to go. I was thinking about opening up the drives, and getting something like a Drobo, but Im not sure if that is the way to go. I would like to access stuff from my MB too, and if possible, my iPad and iPhone. Im just really novice when it comes to this, and since Im getting ready to get my desk done, I want to get everything done already.
     
  13. PhoenixMac macrumors 65816

    Joined:
    Mar 7, 2010
    #13
    http://www.smallnetbuilder.com/nas
     
  14. Pompiliu, Aug 17, 2012
    Last edited: Aug 17, 2012

    Pompiliu macrumors 6502a

    Pompiliu

    Joined:
    Apr 22, 2012
    #14
    Write Speed: 95-100 MBps in RAID6. :D

    [​IMG]

    Read speeds are a little bit better, but my gigabit network is the bottleneck.
    I need a 10/100/1000/10000 network.:D
     
  15. fireshot91 macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #15
    I have a question.

    I have a Thecus N4100 Pro, right now with 2x 1TB drives. Can I just add in another drive, or do I have to format the thing?

    I have no idea what kind of raid it's in (If any), but I THINK I get a little less than 1.7TB of real storage.
     
  16. rshanahan macrumors regular

    Joined:
    Dec 24, 2007
    Location:
    North East, MD
    #16
    Qnap TS439 Pro II w/4 1.5tb samsung 7200rpm drives in Raid 5 config, running across gigabit through a Dell Powerconnect 2724 to my 2012 Mac Pro.
     

    Attached Files:

  17. spencers macrumors 68020

    spencers

    Joined:
    Sep 20, 2004
    #17
    To my unRAID server over GbE:
    1GB test: 80.8 MB/s write, 82.4 MB/s read.
     
  18. Zaap macrumors 6502

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Location:
    Los Angeles, CA
    #18
    My NAS is just an old Athlon PC (2007 vintage) running Windows 7, no RAID just single hard drives, connected via Gigabit Ethernet.

    [​IMG]
     
  19. bwhinnen macrumors 6502

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Location:
    San Diego
    #19
    FreeNAS box (8.0.2) running 6 x 2TB in ZFS raidz1, all SATA II WD Green over GBE via AFP using 5GB testing. Took a fair bit of tuning to get it there and the server runs a 2.8GHz Pentium G6950 and 8GB of RAM (most allocated to ZFS). I am pretty happy with it though. Runs well.
     

    Attached Files:

  20. vastoholic macrumors 68000

    vastoholic

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Location:
    Tulsa, OK
    #20
    Mercury Elite Pro Qx2. However I do not have it set up for wifi use. It's connected to my Mac mini with FireWire as a backup and media storage running RAID 0. 8 TB (4 X 2TB drives). I live with two roommates so I don't want to bog down the wifi with my setup. One day when I get my own place I'll get a better connection.
     
  21. zwodubber macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Location:
    PA
  22. technowar macrumors 6502

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Location:
    Cebu, Philippines
    #22
    May I know what application this is? Will try it on my NAS. TIA.
     
  23. M0esmac macrumors 6502a

    M0esmac

    Joined:
    Apr 25, 2012
    Location:
    UK
  24. technowar macrumors 6502

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Location:
    Cebu, Philippines
    #24
    Wow, I have the worst speed.

    QNAP TS-212 with 2x2.0TB WD Red connected to Linksys E4200 via the gigabit port.

    [​IMG]
     

Share This Page