Post your Video Editing Setups

Discussion in 'Picture Gallery' started by matt326, Jun 4, 2007.

  1. matt326 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 4, 2007
    #1
    After looking at the Past and Present Mac setup forum, I thought it would be cool to post your setup of your video editing setup. I'm currently not at home so I will post mine tomorrow!
     
  2. NickD macrumors 6502a

    NickD

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Location:
    Colorado
  3. seobeglobal macrumors newbie

    Joined:
    Jun 27, 2007
  4. dswoodley macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 18, 2002
    #4
    Do you even have a setup?
     
  5. adn rcd dly macrumors 6502

    adn rcd dly

    Joined:
    Nov 23, 2004
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #5
    i was once really excited for this thread. i am into videography and....stuff.
    i just don't have a setup. if i had my old job i'd post some nice equipment...but i don't anymore :mad:
     
  6. FF_productions macrumors 68030

    FF_productions

    Joined:
    Apr 16, 2005
    Location:
    Mt. Prospect, Illinois
    #6
    I remember making a thread called "Post your Final Cut Pro setups" or something like that and got totally rejected.

    One user pointed it out the best "A professional editor probably doesn't have the time to photograph their setup and post it on a Mac Forum.

    Sad but true.
     
  7. Ramsos macrumors regular

    Ramsos

    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    Oakland, California
    #7
    I'll post mine tomorrow when I get to the studio.
     
  8. Ramsos macrumors regular

    Ramsos

    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    Oakland, California
  9. dontwalkhand macrumors 601

    dontwalkhand

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Location:
    Phoenix, AZ
    #9
    Very very nice setup.
     
  10. iBookG4user macrumors 604

    iBookG4user

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Seattle, WA
    #10
    Wow, that 20" Cinema display looks really small when compared to the 24" iMac. Nice setup.
     
  11. adn rcd dly macrumors 6502

    adn rcd dly

    Joined:
    Nov 23, 2004
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #11
    how do you like running on the iMac? My old boss has one and says it takes forever to render/encode/burn,
     
  12. DoFoT9 macrumors P6

    DoFoT9

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Location:
    Singapore
    #12
    @ RAMSOS
    haha the imac and ACD really dont go together!! unfortunately. awsome setup tho how big are those lacie hardys?
     
  13. Ramsos macrumors regular

    Ramsos

    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    Oakland, California
    #13
    Well for me this is an upgrade to my 17 inch g4 powerbook so it's substantially faster in all respects for me and I'm quite happy with render times. I encode web videos very fast and DVD encoding is about 4 times faster than my powerbook, CD/DVD burning is about the same.
     
  14. Ramsos macrumors regular

    Ramsos

    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    Oakland, California
    #14
    I only paid $250 for the 20" ACD, so it matches well enough for me. You can see by the way I use it that the size difference does not really matter. the 20" fits well on top of my DVCAM deck. I have 4 Lacie drives totaling 1.5 TB

    Sidenote, clients are really impressed by dual displays. They are amazed when I magically drag an item from one display to the other. :p
     
  15. FF_productions macrumors 68030

    FF_productions

    Joined:
    Apr 16, 2005
    Location:
    Mt. Prospect, Illinois
    #15
    What made you choose the iMac over a Mac Pro, or did you ever think about a Mac Pro?
     
  16. Ramsos macrumors regular

    Ramsos

    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    Oakland, California
    #16
    I plan on upgrading to a Mac Pro on the next year, I didn't purchase one because one of my business partners gets a lot of apple products through an iTunes deal he has with them and he is going to get the Mac Pro for me at no cost. I didn't want to wait for that so I bought the iMac to use for now and when I get the Mac Pro I'll just use the iMac at home.
     
  17. adn rcd dly macrumors 6502

    adn rcd dly

    Joined:
    Nov 23, 2004
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #17
    i was debating getting the iMac because of price...but to upgrade to a Mac Pro w/ decent RAM etc was not much more expensive....i thought to myself, if I'm really gonna invest nearly 3k on a setup, it might as well be one I can use for a long enough time...
    at least long enough to pay it off :p
     
  18. Ramsos macrumors regular

    Ramsos

    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    Oakland, California
    #18
    I bought my iMac for $1699 from the apple refurb store.
     
  19. DoFoT9 macrumors P6

    DoFoT9

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Location:
    Singapore
    #19
    still in great condition?? im thinking of buying one... that or ebay (eewww)
     
  20. dontwalkhand macrumors 601

    dontwalkhand

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Location:
    Phoenix, AZ
    #20
  21. Ramsos macrumors regular

    Ramsos

    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    Oakland, California
    #21

    Mine was in brand new condition without one blemish on it.
     

Share This Page