Power Mac G4 AGP MAXPower G4 1,6Ghz GeForce 6200A Leopard video trouble

Discussion in 'PowerPC Macs' started by Gionnimata, Jun 1, 2012.

  1. Gionnimata macrumors newbie

    Joined:
    Apr 26, 2012
    #1
    Two GB RAM, two HD: a 128GB SSD (on Sonnet SATA PCI card) and a Maxtor 320GB ATA 128 recognized, Acer P225HQL 1080p LED monitor. Updated the OS 10.5: all right; 10.5.8 combo update ... video (both VGA and DVI) chess, rows: unreadable. Any suggestions?
     
  2. 666sheep macrumors 68040

    666sheep

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Location:
    Poland
    #2
    Did you flash it yourself? Did you test it back in 10.5 or lower? Maybe it just died? It looks to me like a bad card. Even with temp sensor enabled ROM it shouldn't give distorted screen. Especially if it worked in 10.5 normally.
     
  3. Gionnimata thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 26, 2012
    #3
    10.5 reinstalling, everything returns to normal. With 10.5.8, or by downloading standalone combo update either via software update, return lines and cubes. Bought on eBay, flash in China.

    ----------

    Restarting in safe mode (shift) everything returns to normal. Seems like a software problem.
     
  4. Gionnimata thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 26, 2012
    #4
    While Quartz Extreme not working well (ok transparencies; lines and squares everywhere) DVD Player works discreetly: a recent film you can clearly see, with some loss of frame, of course.
     
  5. Gionnimata thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 26, 2012
    #5
    Currently I have 10.5.8 and all updates installed, I restored all of the GeForce kext 10.5 and deleted the others: I see very well but the system information tells me that the card does not support QE but with 10.5 QE was supported and visible (transparent menu bar and dock).
     
  6. 666sheep macrumors 68040

    666sheep

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Location:
    Poland
    #6
    Could you post a pic of this card?
    BTW, you can edit your posts when needed using [​IMG]
     
  7. Gionnimata, Jun 3, 2012
    Last edited: Jun 3, 2012

    Gionnimata thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 26, 2012
    #7
  8. 666sheep macrumors 68040

    666sheep

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Location:
    Poland
    #8
    It seems that this ROM/card combo does not communicate well with 10.5.8 drivers. Probably card was flashed with unaltered XFX WANG ROM and what you get is unwanted side efect. It's curious if seller is aware of issue you're experiencing...
    You could try to make it work by editing 10.5.8 Nvidia kexts using this method: http://themacelite.wikidot.com/kext-mod

    Compare needed kexts (10.5 vs 10.5.8 ones) and track differences between them. Edit and try. Best of luck :)
     

Share This Page