Quicklook does not show thumbs of images/videos after a few hours of runtime

acontex

macrumors newbie
Original poster
Dec 3, 2019
3
0
Hi,

two days ago I upgraded to Catalina and found out that after a few hours of runtime, quicklook in Finder does not work properly anymore.

It shows no thumbnails for images/videos and if you click space, you get only a spinner and after 30-60 seconds, it maybe shows what it should show.

I tried qlmanage -r (cache), killing Finder, killing the QuickLookService, but nothing worked. When you kill the QuickLookService, it works for a single file, and then starts again with this behavior.

The only way to fix it, is to reboot, which is honestly not really a solution.

The Console shows the following errors:

Code:
error    12:57:02.131349+0100    QuickLookUIService    Unable to simultaneously satisfy constraints:
(
    "<NSLayoutConstraint:0x600001c08aa0 H:|-(6)-[AVMovableView:0x7fb35f5633c0]   (active, names: '|':NSView:0x7fb35f563170 )>",
    "<NSLayoutConstraint:0x600001c08320 H:[AVMovableView:0x7fb35f5633c0]-(6)-|   (active, names: '|':NSView:0x7fb35f563170 )>",
    "<NSLayoutConstraint:0x600001c3a6c0 NSView:0x7fb35f563170.width == 0   (active)>"
)

Will attempt to recover by breaking constraint
<NSLayoutConstraint:0x600001c08320 H:[AVMovableView:0x7fb35f5633c0]-(6)-|   (active, names: '|':NSView:0x7fb35f563170 )>

Set the NSUserDefault NSConstraintBasedLayoutVisualizeMutuallyExclusiveConstraints to YES to have -[NSWindow visualizeConstraints:] automatically called when this happens.  And/or, set a symbolic breakpoint on LAYOUT_CONSTRAINTS_NOT_SATISFIABLE to catch this in the debugger.
problem    12:57:17.161981+0100    QuickLookUIService    Failed to create an IOAccelDevice... IOServiceOpen returned kIOReturn(0xE00002C7)
error    12:57:17.187922+0100    QuickLookUIService    CGImageCreate: invalid floating-point bits/component: 8.
error    12:57:17.187958+0100    QuickLookUIService    CGImageCreate: invalid floating-point bits/component: 8.
error    12:57:17.188018+0100    QuickLookUIService    CGImageCreate: invalid floating-point bits/component: 8.
error    12:57:17.207932+0100    QuickLookUIService    CGImageCreate: invalid floating-point bits/component: 8.
error    12:57:17.207962+0100    QuickLookUIService    CGImageCreate: invalid floating-point bits/component: 8.
error    12:57:17.207999+0100    QuickLookUIService    CGImageCreate: invalid floating-point bits/component: 8.
error    12:57:17.222332+0100    QuickLookUIService    CGImageCreate: invalid floating-point bits/component: 8.
error    12:57:17.222393+0100    QuickLookUIService    CGImageCreate: invalid floating-point bits/component: 8.
error    12:57:17.222480+0100    QuickLookUIService    CGImageCreate: invalid floating-point bits/component: 8.
error    12:57:17.222562+0100    QuickLookUIService    CGImageCreate: invalid floating-point bits/component: 8.
problem    12:57:32.224884+0100    QuickLookUIService    Failed to create an IOAccelDevice... IOServiceOpen returned kIOReturn(0xE00002C7)
Has anyone had the same problems and any solution?

Thanks!
 

acontex

macrumors newbie
Original poster
Dec 3, 2019
3
0
Btw.: Similar bug in App store...
Can't see any images/videos and Console says:

Code:
problem    14:00:09.829793+0100    VTDecoderXPCService    Failed to create an IOAccelDevice... IOServiceOpen returned kIOReturn(0xE00002C7)
 

acontex

macrumors newbie
Original poster
Dec 3, 2019
3
0
I think i figured out a workaround to get it working again without rebooting:

rm -rf ~/Library/Containers/com.apple.quicklook.QuickLookUIService && killall -9 QuickLookUIService && qlmanage -r && qlmanage -r cache && killall -9 Finder


UPDATE: It didn't work the second day... must be something more.
UPDATE: After restarting Chromium and executing the command, it worked.
 
Last edited: