QuickSilver and aluminium kbd (OF related)

Discussion in 'PowerPC Macs' started by Bug-Creator, Feb 12, 2012.

  1. Bug-Creator macrumors 6502

    Bug-Creator

    Joined:
    May 30, 2011
    Location:
    Germany
    #1
    O.k. got that nice QuickSilver G4 with 2x1.8GHz (Sonnet) and an aluminium (full size) Apple kbd. It does work, but on every powerone the OF will open the cd-tray before booting.

    I also witnessed this behaviour with the 2x2.3G5 and a NoName (actually Genius I think) kbd.

    On the QS I tried 3 different KBDs (as in 2 Apple-aluminium and 1 Apple white/acryl) both on the internal USB1.1 and on a PCI-USB2 card, all the same effect.

    But I do know that the last time it did work with one of the aluminium-KBDs, so I guessing at some OF-variable being borked (system has been without power for a month).
     
  2. SimonUK5 macrumors 6502

    Joined:
    Nov 26, 2010
    #2
    Reset the PRAM- FIxes most things, i had this happening to me, and it sorted it out :)

    Apple(Command) + Option(Alt) + P + R At boot up.
     
  3. Bug-Creator thread starter macrumors 6502

    Bug-Creator

    Joined:
    May 30, 2011
    Location:
    Germany
    #3
    On 3rd attempt that actually worked ...

    Will see if it stays o.k. tommorow (after being powerless for a few hours)...

    Otherwise I would need to hunt down a replacement-battery.
     
  4. SimonUK5 macrumors 6502

    Joined:
    Nov 26, 2010
    #4
    Yeah thats the other best bet, they cost nothing and are easy to replace so its worth doing anyway :)
     

Share This Page