Ram macbook pro 13¨

Discussion in 'MacBook Pro' started by nedelq, Jan 23, 2011.

  1. nedelq macrumors newbie

    Joined:
    Jan 23, 2011
    #1
    This questions probably has been asked before, but i guess the time has changed the product offering.

    So the situation is, i got macbook pro 13 late 2009, and i am willing to upgrade it's ram to 4 gigs.
    I'd love to hear from you suggestions for good/not too expensive kit of ram, which can be found on amazon.
    many thanks in advance guys, i would appreciate if u give me a link of the product offered on amazon already so i don't make any mistake.
    talk to u later :)
     
  2. skiltrip macrumors 68030

    Joined:
    May 6, 2010
    Location:
    New York
    #2
    Does it have to be Amazon? If not, Newegg.com and macsales.com are too great sources for mac parts.

    I'd recommend crucial ram, only because I've had a great experience with it in my mbp.
     
  3. maril1111 macrumors 68000

    maril1111

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Location:
    Denmark
    #3
    just use the crucial ram scanner: http://www.crucial.com/systemscanner/MacOS.aspx

    to find the fitting ram for your lappy and then search it on amazon
     
  4. nedelq, Jan 23, 2011
    Last edited: Jan 23, 2011

    nedelq thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 23, 2011
    #4
  5. nedelq thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 23, 2011
    #5
  6. Patdt13 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 26, 2008
  7. rjbruce macrumors regular

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Location:
    St. Louis, MO
    #7
  8. nedelq thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 23, 2011
    #8
    first of all, thanks mate!

    OK i will be honest with u guys, the reason for this upgrade is probably u've heard of guild wars 2 coming out this year some time.
    do you think that it will run on my mac properly with the upgrade if it is 8gigs for instance, by the way my cpu is 2.26:confused:
    basically my idea is to use one of these progs for installing win on mac, and running the game under it
     
  9. panzer06 macrumors 68030

    panzer06

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Location:
    Kilrath
    #9
    The nvidia 9400 gpu may slow u down more than the lack of ram.

    Cheers,
     
  10. nedelq thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 23, 2011
    #10
    do u think it will possibly run on medium details?
     
  11. panzer06 macrumors 68030

    panzer06

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Location:
    Kilrath
    #11
    Not sure since it's an unreleased game, however, there are sites that claim the minimums start at the nvidia 240 and amd/ati 4670 which would mean if you can get the 9400m to work it would most likely run on low settings. Just wait and see.

    I ended up just buying a powerful Windows laptop. The BestBuy version of the one in my sig is available as a refurb for $800-$900 and runs many games on high or ultra. Of course it's a Windows machine so you have all manner of bios and vbios updates and removing bloatware to get it perfect but once you do it's a great gaming platform.

    Cheers,
     

Share This Page