rMBP suddenly not connecting to LG34UM95

Discussion in 'MacBook Pro' started by CultHero, Nov 1, 2014.

  1. CultHero macrumors 6502

    Joined:
    Mar 20, 2007
    #1
    I have a full boat 2013 rMBP connected to a LG 34UM95 though thunderbolt and it has been working flawlessly for about 4 months. One connection from the laptop to the monitor and my external drives connected to the monitor. It has been great.

    Until today

    For whatever reason, my rMBP isn't detecting the monitor. It isn't showing up in preference or apple menu. I know the thunderbolt port is working as the drives are still visible that are connected to the monitor, but I can't run dual display or clamshell mode. I have rebooted several times, both the monitor and laptop.

    This sucks.

    Any suggestions?

    The searching I have done has revealed some NVIDIA card issues causing some challenges for others, so I hope it isn't anything like that.
     
  2. CultHero thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 20, 2007
    #2
    no one? Fantastic. I have a sweet $1000 paperweight right now.
     
  3. DeltaMac macrumors G3

    DeltaMac

    Joined:
    Jul 30, 2003
    Location:
    Delaware
    #3
    Is the display working?
    Do the LG internal settings screens appear on the display?
    Have you tried the display on a different computer?
    You appear to have a working thunderbolt interface, so try a different video connection - either HDMI or DisplayPort.

    Take to an Apple retail store, and try hooking up to one of their displays. That will help you determine that your video out through thunderbolt, etc., is still working.
     
  4. Freyqq macrumors 601

    Joined:
    Dec 13, 2004
    #4
    Is it the LG34UM95 connected straight into the laptop, or is there another thunderbolt device in between?

    Have you tried displayport on the monitor to minidisplayport on the laptop?
     

Share This Page