Screens go blank (blue, actually) when external monitor attached

Discussion in 'MacBook Pro' started by myawn, Feb 7, 2008.

  1. myawn macrumors member

    myawn

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Location:
    Marietta, GA
    #1
    This has just started happening on my PowerBook G4 + 24" ACD combo ...

    Now, if I plug into the external monitor while the laptop is running, I just get a solid blue screen on both the laptop screen and the external monitor. If I disconnect again, I sometimes will get the laptop display back, but other times it just stays solid blue.

    Anyone seen this happen?

    Running the latest 10.4 update.
     
  2. digitalpencil macrumors 6502

    digitalpencil

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Location:
    Manchester, UK
    #2
    Sounds like display preferences isn't correctly detecting the new screen. Try hitting F7 to switch display modes and see if that refreshes the displays correctly. If not, all I can think of is to shutdown, plug in the monitor and boot. What happens if you try this?
     
  3. myawn thread starter macrumors member

    myawn

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Location:
    Marietta, GA
    #3
    Rebooting while attached to the monitor was working fine (both displays came up normally).

    After doing that, I noticed that 'mirror displays' was turned on -- not an option I generally use, and I'm not sure how it got set. Turning it off appears to have fixed the problem, now I can dock and undock and the external display comes up as expected.

    Strange, but seems OK now.
     

Share This Page