Setting up as New/But want to copy data from App?

Discussion in 'iPhone' started by thomamon, Sep 19, 2012.

  1. thomamon macrumors 6502a

    thomamon

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Location:
    Flemington, NJ
    #1
    So I want to set up my iPhone 5 as new, but I would love to bring over my checkbook (I use iReconcile) with all of its data.

    Anyone have a clue how I would go about doing that?
     
  2. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
  3. TannerH macrumors regular

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #3
    Any app that stores data on iCloud separate from the backup will easily be able to access it's info on a new device. In my case, that's only Doodle Jump. But, I think when you redownload a purchased app, it downloads any app data.

    Correct me if I'm wrong.
     
  4. schizbomb macrumors 6502

    Joined:
    May 14, 2011
    Location:
    Texas
    #4
    I absolutely cannot wait for more apps to store their settings, or games their saves, on iCloud.

    My saves in Infinity Blade I/II and the 50 Angry Birds and other apps is the only reason I don't start as new.
     
  5. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #5
    No.
    App data is not redownloaded from the app store.
    Just the app.
     
  6. thomamon thread starter macrumors 6502a

    thomamon

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Location:
    Flemington, NJ
    #6
    How? No clue, this is why I am asking, lol
     
  7. ngenerator macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #7
    some games sync with gamecenter (tiny tower, for example), that's pretty much all I'm counting on.
     
  8. thomamon thread starter macrumors 6502a

    thomamon

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Location:
    Flemington, NJ
    #8
    So is there anyway to restore one app from iCloud? Or am I screwed?
     
  9. ngenerator macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #9
    you're screwed unless the app dev incorporated a way to sync via gamecenter or backup just app data to icloud in Settings>iCloud>Storage & Backup>Manage Storage>Documents & Data. Seems like a crap shoot when it comes to games.

    What I'm doing is one last iTunes backup to my computer, then using a backup extractor to just copy the game folders to my computer. Then when iOS 6 and the iPhone 5 are jailbroken, I'm going to SSH into the phone and replace the app data on it.
     
  10. BJMRamage macrumors 68020

    BJMRamage

    Joined:
    Oct 2, 2007
    #10
    uggh, I too would like to import some apps "as is"
    but also read about better to Clean Install.

    I like iCloud and the grabbing things just as they were but wish there was a setup you could choose what you wanted to carry-over and what things you could just download again as a clean install.

    Would like to keep some game data and flipboard and history for sound cloud but don't need to keep every little app as it was.
     
  11. thomamon thread starter macrumors 6502a

    thomamon

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Location:
    Flemington, NJ
    #11
    I guess I am going to be forced to pay his stupid fee for backup...
     
  12. JoeyCloverfield macrumors regular

    Joined:
    Sep 16, 2012
    #12
    Check out iExplorer. It lets you transfer data on an app basis.
     
  13. thomamon thread starter macrumors 6502a

    thomamon

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Location:
    Flemington, NJ
    #13
    How do I know which app it is for?
     
  14. JoeyCloverfield macrumors regular

    Joined:
    Sep 16, 2012
    #14
    What do you mean?
     
  15. thomamon thread starter macrumors 6502a

    thomamon

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Location:
    Flemington, NJ
    #15
    I have iExplorer. How would I find the right data for file for iReconcile?
     
  16. JoeyCloverfield macrumors regular

    Joined:
    Sep 16, 2012
    #16
    On iExplorer, expand "Apps" and look for whatever app your looking for. ("iReconcile" in this case) Once you find it, right-click and choose "Export to Folder".

    After you've upgraded and re-installed the app, you can come back, look for the app, right click and choose "Add Files…" in which you would choose the files you exported earlier.
     
  17. nostresshere macrumors 68030

    Joined:
    Dec 30, 2010
    #17
    When you do a restore, it should bring over contacts, pic, apps, data, etc

    right?
     
  18. thomamon thread starter macrumors 6502a

    thomamon

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Location:
    Flemington, NJ
    #18
    I do not want to restore, I want to set up as new.

    Crap, how do I bring my contacts over, lol
     
  19. The New iPad macrumors regular

    Joined:
    Jun 5, 2012
    #19
    I've never seen anyone who knew so little who wanted to do so much
     
  20. thomamon thread starter macrumors 6502a

    thomamon

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Location:
    Flemington, NJ
    #20
    Good thing I never claimed to know a lot...
     
  21. thomamon thread starter macrumors 6502a

    thomamon

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Location:
    Flemington, NJ
    #21
    When I try to add them back to the phone, it does not appear to be working. I do as you said, click "Add Files" select the iReconcile file and nothing happens.

    What am I doing wrong?
     
  22. JoeyCloverfield macrumors regular

    Joined:
    Sep 16, 2012
    #22
    Sorry, "Add Files" was wrong.

    For app data, the only thing you need is the "Documents" folder within the app. So all you basically have to do is delete the Documents folder on your iDevice for the application you want and then copy the Documents folder from the app data that you've already saved. (You can do this by dragging the folder)
     
  23. thomamon thread starter macrumors 6502a

    thomamon

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Location:
    Flemington, NJ
    #23
    Thanks man, it worked!
     

Share This Page