Signal Jam?

Discussion in 'iPhone' started by econoar, Nov 8, 2011.

  1. econoar macrumors regular

    Joined:
    Apr 10, 2007
    #1
    Over the past week or so my iPhone 4S signal has started to "jam" occasionally. It will show that I still have signal, but the bars won't fluctuate and I can't use any data. Usually switching airplane mode off and back on doesn't help either. I have to completely power the device off and back on. Sometimes if I wait 5 minutes or so, it'll come back to life.

    Has anyone else had a similar issue?
     
  2. The Tos macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Location:
    Buffalo, New York
    #2
    I have had this happen also. Only on 3G, never on WIFI. Only fix is usually restarting my 4s. Frustrating.
     
  3. econoar thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 10, 2007
    #3
    I plan to take it in today for a replacement.
     
  4. The Tos macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Location:
    Buffalo, New York
    #4
    i already have a replacment. Issue is still there.
     
  5. danish1542 macrumors member

    Joined:
    Jan 18, 2008
    Location:
    MA
    #5
    had mine replaced for the same issue and still having the same issue with the replacement...
     
  6. Joey Mi macrumors newbie

    Joined:
    Oct 27, 2011
    #6
    happens to me the full work day inside my office building
     
  7. The Tos macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Location:
    Buffalo, New York
    #7
    Yea mine also only seems to have issues inside my office. Same with battery issues.
     
  8. OW22 macrumors 6502

    OW22

    Joined:
    Sep 3, 2006
    Location:
    Dublin, Ireland
    #8
    This seems to be a widespread issue. It's a big discussion on Apple Discussions

    https://discussions.apple.com/thread/3396554?start=0&tstart=0

    Users from around the globe are reporting this. I'm on the Meteor network in Ireland and it's the same thing. Phone shows 4- 5 bars at times but on occasion, if I try to SMS or make a call, nothing. Phone will then drop off the coverage saying no service and will then start searching and will hook back up to the network then.

    Some users speculating this is a baseband issue, he showed the diagnostics report showing this.

    The question is, is this a widespread issue or is it a particular batch of phones that have a fault? There are clearly phones that don't have this issue, or maybe users haven't found this issue out yet
     
  9. jcorbin macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Location:
    D.C.
    #9
    what network are you guys on?

    it might be helpful to see if its GSM or CDMA

    also it could be the 2 antenna's switching back and forth. maybe its getting stuck on one of them or something
     
  10. ApplesAndOrangs macrumors regular

    Joined:
    Sep 30, 2011
  11. ZipZap macrumors 603

    Joined:
    Dec 14, 2007
    #11
    Skynet is merely testing its control systems.

    No need to worry.

    :eek:
     
  12. Ksizzle9 macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 15, 2011
    #12
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A334 Safari/7534.48.3)

    I would think the upcoming 5.0.1 has quite a few issues to fix. This is just yet another one. I haven't experienced it on my vzw iPhone but my fam has AT&T and they have had this. Maybe just a small difference in there firmwares. Hell, I may see this any minute now.
     
  13. mofei1 macrumors regular

    Joined:
    Jul 13, 2008
    #13
    I had this problem with my 4s on ios5. I installed 5.0.1 beta 2 and can confirm this issue is fixed.
     
  14. jclardy macrumors 68040

    jclardy

    Joined:
    Oct 6, 2008
    #14
    This happened once for me, showed 4 bars 3G but couldn't pull any data. After I restarted it was working again.

    And apparently it was in that state for a while as when I restarted I had a bunch of email that it had missed.

    Hasn't happened since then, at least that I know of.
     
  15. NVD macrumors member

    NVD

    Joined:
    Oct 24, 2011
    Location:
    Scotland, Glasgow
    #15
    I'm also experiencing this problem 3 or 4 times a day; it's very annoying.
     
  16. flashflooder macrumors 6502

    Joined:
    Oct 14, 2011
    #16
    Same problem daily on my 4S.

    Extremely annoying. I've had nothing but problems with this phone (yellow screen, **** battery, and this problem). Should've just kept my 4.
     
  17. econoar thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 10, 2007
    #17
    Anyone resolve this? It still happens to me in 5.0.1 and after talking and trying everything with AT&T and Apple. I just can't figure it out. I love in Boston and work in Providence and it does seem to happen more often during the day in Providence.
     
  18. Boen macrumors member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    #18
    Had a friend with a similar problem. If I remember right, he said the genius bar just did a "reset all settings" and that worked for him.
     
  19. Shadowbech macrumors 601

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Location:
    Planet iPhone
    #19
    Yes I had this similar issue few days back but for me turning on/off airplane mode fixes my issue. I even popped the same sim to my iphone 4 to see if it was the network issue or the phones, and clearly it was the network issue as my iphone 4 did the same.
     

Share This Page