T-Mobile WiFi Calling Bug On Automated Systems

Discussion in 'iPhone' started by bizack, Oct 8, 2014.

  1. bizack, Oct 8, 2014
    Last edited: Oct 8, 2014

    bizack macrumors 6502

    Joined:
    Apr 21, 2009
    #1
    This may be iOS 8, iPhone 6, T-Mobile, or a combination of all three, but thought I'd crowd source some feedback here.

    I've found that if I'm making a call to an automated system, and I'm connected to WiFi (i.e. bad signal, auto switch to WiFi calling), that if I attempt to interact with the automated system, the call drops. An example would be:

    Call T-Mobile
    Listen to the prompts
    Attempt to respond with numeric input or voice input (i.e please enter or say the last four of your SSN)

    Call Apple
    Listen to the prompts
    Attempt to respond with numeric input or voice input (i.e. please enter or say the reason for your call)

    As soon as I'm off WiFi, everything is fine. I can reproduce this over and over and over.
    This leads me to believe that there's a corner case bug (being the one I'm describing) where automated playback downstreams fine, but attempting to respond to those systems through WiFi calling crashes on the upstream.

    Can someone (anyone), attempt to reproduce this?

    Thanks!
     
  2. Jades macrumors 6502

    Joined:
    Oct 15, 2012
    #2
    No issues here. Have you tried reaching out to Tmobile on Twitter?
     
  3. bizack thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Apr 21, 2009
    #3
    I called them and spoke with technical support. They didn't have an answer, other than it's probably a bug with iOS 8.
    Although since you're not experiencing this, then something is obviously up with my phone...
     
  4. Supermallet macrumors 65816

    Supermallet

    Joined:
    Sep 19, 2014
    #4
    I use wifi calling in several different spots regularly, and have called plenty of automated systems without issue.
     
  5. bizack thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Apr 21, 2009
    #5
    I Reset Network Settings, and... everything magically fixed itself. I have no idea what the issue was.
     
  6. Supermallet macrumors 65816

    Supermallet

    Joined:
    Sep 19, 2014

Share This Page