Transfer Shows From Tivo Series 1 to New iMac Possible?

Discussion in 'iMac' started by Cavemate K, Oct 9, 2007.

  1. Cavemate K macrumors member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    #1
    Hi All,

    I have one of those old 1st generation Tivos (series 1?) and would like to transfer its contents to a new iMac so that I can clear up some space on the Tivo. Does anyone know if this is possible? Thanks.
     
  2. jamesarm97 macrumors 65816

    Joined:
    Sep 29, 2006
    #2
    Not easy, but can be done. I did it with my MythTV before I gave my Tivo to my sister. It requires a tivo mod with an ethernet card and the hacks to get the bash prompt on the Tivo. I then ran some server program that would let me pull the files off and then I had to run them though a converter to convert them to mpeg2 files.
     
  3. balamw Moderator

    balamw

    Staff Member

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    New England
    #3
  4. Cavemate K thread starter macrumors member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    #4
    Thank you both! Since I'm not too tech savvy, I think I'll go with the El Gato suggestion. Time to save up big!
     
  5. ADent macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 9, 2007
    #5
    I use TiVoTool. v0.57 works great for me, but had a couple of problems with the latest version. This will download, and convert to mp4 if needed and add to iTunes.


    BUT
    - S1 does not have a network card, so you will need a TurboNet or CacheCard. Cachecard can take 512MB to speed up the TiVo interface.

    See http://www.9thtee.com/tivocachecard.htm
     

Share This Page