unlocked 3.1.2 3g 16gb iphone via blacksnow fine, but how do i Hacktivate

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by rema, Nov 9, 2009.

  1. rema macrumors regular

    Joined:
    Sep 16, 2006
    #1
    I manages to unlock my uk o2 3g 16gb iphone
    using blacksnow which is great because it was
    easy and i really didn't have a clue what i was
    doing. phone seems to be working fine i have
    manage to get t-mobile internet working. only
    think i cant get working is youtube seems to
    work fine over wifi but not through the t-mobile
    internet

    main issues is how do i go about activating my
    iphone through itunes i bought the iphone from
    a second hand shop called C E X and i thought
    it would have been activated already

    i usually am pretty techky and can work things out
    but the iphone just seems challenging

    how can i Hacktivate and not conflict with blacksnow

    also any tips for youtube issues are welcome

    please go easy on me i don't usually post threads
    like this. I just got the iphone yesterday evening
    and have been up most of the night trying to get
    it up and running

    R

    Aslo i sther a wasy to have mutiple applications
    running at once and swicth between them? and
    how do i go back like a regular phones back button?

    Bless
     
  2. Moi un Mouton macrumors 68000

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Location:
    Bracknell UK
    #2
  3. rema thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 16, 2006
    #3
    thanks for the reply

    itunes still doesn't seem to recognise the hactivation,
    as when i connect my iphone i get an error message
    saying the sim card in the iphone is not supported any ideas

    Cool i managed to find a tutorial on how to punch fix i will do this
    and hopefully youtube with be sorted

    R

    Bless
     
  4. enoC macrumors 6502

    enoC

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Location:
    Denmark
    #4
    Do you any signal on the iPhone?
    Have you tried restarting it?
     
  5. rema thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 16, 2006
    #5
    yep i got signal i did a test call to t-mobile
    and seems to work fine

    I restarted the phone once after i entered
    in the network settings

    but when i connected it to my imac i get the error
    message i updated itunes on my mac before
    i started the whole process

    my case and new headset just arrived, so i just
    need to get it activated and i will be all set

    Thanks for the help so far it appreciated

    A

    Bless
     
  6. enoC macrumors 6502

    enoC

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Location:
    Denmark
    #6
    But it is activated:) If it wasn't, you would see the "connect to iTunes"-screen on the iPhone...
    Can you try connecting the iPhone to another computer?
     
  7. rema thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 16, 2006
    #7
    i think i wasn't clear, i do not know how to activate
    it i have managed to unlock my phone, tried a
    virgin chip and a t-mobile chip. and because i
    used black snow to do so it might be jailbroken
    as well.

    so how do i activate it? i thought i did so by connecting
    it to itunes but when i do so i get the this is not a
    supported sim error message

    so it might be activated because it seems to be working
    you saying. so no how do i get my itunes to accept it?
     
  8. enoC macrumors 6502

    enoC

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Location:
    Denmark
    #8
    Let me clear: If your iPhone is working and you can make calls etc. then it is activated!
    Can you sync with iTunes?

    I can't explain why you're getting the error. You can try making a full delete of iTunes and reinstall it.
     
  9. rema thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 16, 2006
    #9
    ok cool thanks, so my problem is sync to itunes
    it there i am getting the error because the iphones
    seems to be functioning fine
     
  10. enoC macrumors 6502

    enoC

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Location:
    Denmark
    #10
    Have you tried switching USB-port?

    Maybe something went wrong in the jailbreaking-proces. You could try restoring to 3.1.2 and not restore from backup when you're finished with the normal restore.
     
  11. rema thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 16, 2006
    #11
    ok i will restart both my imac and iphone then try switching ports

    how would i go about restoring to 3.1.2 i am pretty new to iphonism
    so not sure how to restore, back ups and not backing up

    any other possible issues causing this?

    thanks for the help enoC

    I do not have an itunes account set up at all could that
    be an issue
     
  12. tigres macrumors 68040

    tigres

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Location:
    Land of the Free-Waiting for Term Limits
    #12
    Like others have said, if your phone is working; I.E. making and receiving calls on T-Mo, you are Hacktivated. iTunes is not used for activating your phone, as you are not legit on a provided carrier.

    So, if iTunes does not recognize your device; try syncing your music and ignore the invalid Sim message... Can you do that?

    if not, reinstall iTunes, as this is only used for syncing for you NOT activating.
     
  13. enoC macrumors 6502

    enoC

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Location:
    Denmark
    #13
    there are multiple ways to restore. The easiest way is just to click the "Restore"-button on your iPhone-page in iTunes. You can also put the iPhone in Recovery Mode or DFU Mode. Search for both on youtube is the easiest way to see how its done:)

    But start off by making an iTunes account.

    And you're very welcome;)
     
  14. rema thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 16, 2006
    #14
    thanks again Moi un Mouton, enoC and tigres ;)

    i managed to get everything working. i had to put my
    iphone in i think recovery mode. then restore the iphone
    to 3.1.2. then made it rain again and itunes is working
    seamlessly with my phone now

    I set up an itunes account, transfered over my entire
    music collection generally enjoying the phone

    I also managed to sort the youtube issue there was
    actually a content lock on my account i read somewhere
    that that might be an issue so i removed it via t-mobiles
    website and like 10 mins later youtube was working.
    i did reboot the iphone lots as well as reinstalling that
    push fix program a few times prior to this. so it might
    have been a result of all of these or just good fortune :)

    i might be asking for to much :eek:, but is there a way to
    make the picture quality on the youtube vids over 3g
    better?

    A

    Bless
     

Share This Page