Unlocked iPhone 4 reads tmobile sim for 1 min then says no service/searching

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by ALs2000, Nov 9, 2010.

  1. ALs2000 macrumors newbie

    Joined:
    Nov 9, 2010
    #1
    I sold this iPhone 4 on ebay a few days ago. It was almost new. the iOS was 4.0.2 so I jailbroke and unlocked it before selling. The buyer is emailing me now that he put his sim card into the phone, the phone said t-mobile at the top, and then searching/no service. He said he tried rebooting the phone and still the same thing. I suggested maybe that the sim card was cut bad, so he went and had it done at a different store, and the problem is still the same.

    Anyone have any idea what the problem might be? I would really appreciate it. Thanks.
     
  2. wordoflife macrumors 604

    wordoflife

    Joined:
    Jul 6, 2009
    #2
    Take it to your local Apple Store. You probably will need an active AT&T SIM card though
     
  3. ALs2000 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 9, 2010
    #3
    I'm in california, the phone is in florida now. I can have him go to the apple store, but that would require deleting the jailbreak and locking the phone. If i had the phone on me I would do the tinyumbrella upgrade, but I don't have it.

    I'm hoping there is an easier fix for this, or maybe that hes doing something wrong, if not I'll have to have him send the phone back to me. Really don't want to do that, but I don't want to screw him over either.:mad:
     
  4. r6girl Administrator/Editor

    r6girl

    Staff Member

    Joined:
    Sep 6, 2003
    Location:
    Massachusetts
    #4
    Did you test it before you sent it to confirm that it was unlocked?
     
  5. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #5
    You dont want to bring a JB and unlocked iphone to an Apple store thats for sure.
    If you got SHSH's saved for 4.0.2 or prior firmware on cydia you can have the owner restore to anything but the latest 4.1 and then jailbreak and unlock again.
     
  6. ALs2000 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 9, 2010
    #6
    Ultrasn0w was definatly installed, but I don't have a t-mobile micro sim to test it. I put in my at&t sim which was read fine...
     
  7. ALs2000 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 9, 2010
    #7
    The guy barely knows how to download music from iTunes, I highly doubt he'll be able to do a custom restore or jailbreak. Lol.
     
  8. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #8
    Lol :D
    I hear you, its not for everyone.
    Did you tell him to turn off 3G so it doesnt give him any signal conflicts?
    Have him reset the network settings and reboot a few more times.
    Sometimes its tricky.
     
  9. tempusfugit macrumors 65816

    Joined:
    May 21, 2009
    Location:
    Chicago
    #9
    my bet is that he updated to 4.1 being none the wiser.
     
  10. CFreymarc Suspended

    Joined:
    Sep 4, 2009
    #10
    Take this has a hard lesson learned. Whenever I sell old equipment off eBay or anywhere else on line, I restore the device to factory specs and sell it at that. If the customer wants to jailbreak it, it becomes the customers own issue and not any party of the seller.
     
  11. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #11
    Thats true but you can sell it faster and for more money unlocked;)
     
  12. CFreymarc Suspended

    Joined:
    Sep 4, 2009
    #12
    Your call. When I sell on line, I want to the cash and not hassle from the customer. My time is often worth more than anything I'm selling.
     
  13. ALs2000 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 9, 2010
    #13
    Werd :)


    I thought the same thing, I told him to go to settings-general-about-version and tell me what it said. he said 4.0.2:confused:

    Its funny, I just emailed him to tell him to disable 3g. Hopefully that will fix it.
     
  14. ALs2000 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 9, 2010
    #14
    Its a huge difference money wise. A simple jailbreak/unlock sells for up to $150 more on ebay. In the case of an iPhone 4 anyway.
     
  15. Neverbepeace macrumors 6502a

    Neverbepeace

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Location:
    New York
    #15

    What lesson? That is how you operate, not the whole mobile world. People sell unlock phones all the time. This is not out the norm. I respect your opinion..but lets just leave it at that.

    Anyway.......OP, write the customer and tell him to go into:

    Settings
    General
    Network
    Cellular Data Network

    and have him type in the "APN" field: epc.tmobile.com OR

    internet2.voicestream.com

    Hopefully that will fix the issue. Keep us updated.
     
  16. ALs2000 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 9, 2010
    #16
    Thanks, so far he left me positive feedback today, so hopefully that means he got the problem fixed. If not I'll have him try that.
     
  17. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #17
    That's for having Tmobile carrier data, nothing to do with reading the sim card.
     
  18. Neverbepeace macrumors 6502a

    Neverbepeace

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Location:
    New York
    #18

    Your right.......my apologies.
     
  19. ALs2000 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 9, 2010
    #19
    The problem is resolved and you were right, the poor idiot dished out $60 for someone to custom restore and rejailbreak. But atleast his phone works now.

    Atleast he should be happy that I had SHSH saved for 4.0.2
     
  20. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
  21. TB07-NJ macrumors 68020

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Location:
    US of A
    #21
    Do US iPhones have the APN option? I don't have a "Cellular Data Network" option on my iPhone 4. All I have is "Cellular Data ON or OFF"
     
  22. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #22
    No, you probably have to downloa and install a custom config file from sites like www.unlockit.co.nz
     

Share This Page