Updating and using factory unlocked iPhone 5 with T-Mobile

Discussion in 'iPhone' started by ansabakhan, Apr 11, 2013.

  1. ansabakhan macrumors 65816

    ansabakhan

    Joined:
    Mar 3, 2010
    #1
    If i update my unlocked iphone 5, and use it with Tmobile.. is it the same thing as using Tmobile iphone 5.. or will I be losing some thing ? LTE etc
     
  2. madsci954 macrumors 68030

    Joined:
    Oct 14, 2011
    Location:
    Ohio
    #2
    Only thing yours will lack is the AWS 3G. You will still get LTE if you are in one of the markets that have it now.
     
  3. ansabakhan thread starter macrumors 65816

    ansabakhan

    Joined:
    Mar 3, 2010
    #3
    thats means if I dont have LTE in my area I wont get 3g either?
     
  4. madsci954 macrumors 68030

    Joined:
    Oct 14, 2011
    Location:
    Ohio
    #4
    If the area has been refarmed, you'll get 3G/4G speeds. If not, then all you'll get are Edge speeds.
     
  5. ansabakhan thread starter macrumors 65816

    ansabakhan

    Joined:
    Mar 3, 2010
    #5
    is there a way to find out what coverage I get in my zip code?
     
  6. Fdfan100 macrumors member

    Joined:
    Mar 28, 2013
    #6
    Next best thing is to use this map on this site, gives you the areas of where T-Mobile is running 1900 band on 3G
    http://airportal.de/
     
  7. tardman91 macrumors 6502a

    tardman91

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Location:
    Tampa Area, FL
    #7
    Check T-Mobile's coverage maps on their website, or Google "T-Mobile refarmed markets" and see if you are in one of the areas.
     
  8. bozzykid macrumors 68020

    Joined:
    Aug 11, 2009
    #8
    T-mobile's coverage area does not show which areas are refarmed. So if you have a current unlocked iPhone 5 (and not the one coming out tomorrow), you can't know if you will get 3G or not. The airportal.de site is the best guide. It isn't perfect since it relies on user submissions but it gives you an idea where T-mobile is refarming.
     

Share This Page