Verizon in Mexico... TelCel?

Discussion in 'iPhone' started by crackbookpro, Jul 25, 2013.

  1. crackbookpro macrumors 65816

    crackbookpro

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Location:
    Om nom nom nom
    #1
    I am traveling to Mexico from the U.S. for an extended period of time. I have Verizon and was looking for the best plan. I'll do mostly texting, some eMail, and not much talking.

    I know when traveling to Canada, my Verizon service transferred to Telus when I got to Vancouver, but I do not know what happens with the tele in Mexico near Playa Mujeres... does Verizon switch over to TelCel?

    Also, did/does anyone ever have any service issues while in the Cancun area?
     
  2. apollo1444 macrumors 65816

    Joined:
    Jul 22, 2011
    Location:
    mexico
    #2
    there is even 4G LTE with telcel so no issues in cancun, my concern is that TELCEL is not a CDMA carrier but the 4S and 5 should roam no problem, just try not to use it much unless you're rich
     
  3. Topher227 macrumors regular

    Joined:
    Sep 18, 2012
    Location:
    Chicago, IL
    #3
    I was in Cancun for vacation in January and have VZW as well. No service issues whatsoever.
     
  4. Mrfatboy macrumors 6502

    Joined:
    Dec 15, 2008
    #4

    I was in Cancun/playa Del carmen in June. I put a telcel sim in my Verizon iphone 5. Worked great. Had great data reception except Coba pyramids in jungle. Phone had 3 bars tho.
     
  5. crackbookpro thread starter macrumors 65816

    crackbookpro

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Location:
    Om nom nom nom
    #5
    Appreciate the info.
     

Share This Page