PDA

View Full Version : Powerbook G3 Lombard Processor


kzg
Oct 2, 2005, 01:06 PM
I've recently received a Powerbook G3 Lombard with a 333Mhz processor, I also have acessor to a 400mhz processor from a Pismo. Does anyone know wether or not i can upgrade the lombard with the pismo processor?

tdhurst
Oct 2, 2005, 01:29 PM
Even if you could, would it be worth it to take apart a full functional computer for a 67mhz upgrade?

RGunner
Oct 2, 2005, 01:30 PM
Lombards and Pismo's cannot interchange CPU modules.

RacerX
Oct 2, 2005, 03:28 PM
Even if you could, would it be worth it to take apart a full functional computer for a 67mhz upgrade?Not commenting on if you could or couldn't use a Pismo processor in a Lombard (that has already been spoke to), but taking apart any PowerBook G3 is not a big task (to get access to the processor, memory and hard drive).

The basic design of these systems (in terms of accessibility) are radically different from any PowerBook/iBook systems Apple has ever made. They are very easy to service.

.:*Robot Boy*:.
Oct 2, 2005, 05:57 PM
Lombards and Pismo's cannot interchange CPU modules.

Why not? They both use PowerPC 750 processors - isn't it technically possible, but not practical? Or am I failing to take different cache sizes and whatnot into account? :o