PDA

View Full Version : iPod Hi-Fi




mark!
Mar 25, 2006, 06:06 PM
I am thinking of getting an iPod Hi-Fi, but I want it to connect to my airport express & my TV...I made a graph to make it less confusing...it might take it a while to load though.

TV>RCA to headphone jack connector>iPod hifi (well actually the splitter...)
eMac>airport express (via) ethernet
printer>airport express
airtport express>iPod hifi (the splitter, actually, again.)

Does that make sense...? It is all very confusing...but the graph should make it understandable...well...heres the link to the graph...thanks in advance :)

http://imagecloset.com/8/03280525-setup.jpg



MIDI_EVIL
Mar 25, 2006, 06:14 PM
Yeah i would say that would work out, nice set-up!!!

Nice graph, haha i love a good graph.

Rich.

I am thinking of getting an iPod Hi-Fi, but I want it to connect to my airport express & my TV...I made a graph to make it less confusing...it might take it a while to load though.

TV>RCA to headphone jack connector>iPod hifi (well actually the splitter...)
eMac>airport express (via) ethernet
printer>airport express
airtport express>iPod hifi (the splitter, actually, again.)

Does that make sense...? It is all very confusing...but the graph should make it understandable...well...heres the link to the graph...thanks in advance :)

http://imagecloset.com/8/03280525-setup.jpg

mark!
Mar 25, 2006, 06:15 PM
Thanks! I just didn't think that the splitter part would work.

MIDI_EVIL
Mar 25, 2006, 06:16 PM
Wait, are you USB'ing the audio from Airport Express to eMac?

Rich.

MIDI_EVIL
Mar 25, 2006, 06:18 PM
Should do, unless the Hi-Fi prevents splitting ? But i shouldn't think it would.

Rich.

Thanks! I just didn't think that the splitter part would work.

mark!
Mar 25, 2006, 06:44 PM
Wait, are you USB'ing the audio from Airport Express to eMac?

Rich.

Nope, the printer goes to the USB in the airport express, i am ethernetting the eMac to the Airport express, so streaming stuff from the eMac to the airport express to the iPod hi-fi should work great, correct?

williamsonrg
Mar 25, 2006, 08:57 PM
Should do, unless the Hi-Fi prevents splitting ? But i shouldn't think it would.

Rich.

Yeah, the setup looks fine. I'll be interested in hearing how well it works. My only complaint with the Hi-Fi was having only one input, but if a splitter works, that solves that problem.

(Well, I have a second complaint too--the price--but there's nothing that can be done about that for the moment.)

mark!
Mar 25, 2006, 10:39 PM
It is gonna be fun setting all of this up :D

But I was thinking...you know those RCA switcher thingys?
like this but not ghetto....
http://www.lg-internet.com/catalog/images/RCA%20Switch%203PT.jpg

Well...I was thinking for the RCA in, I would get one of these...
http://www.circuitcity.com/IMAGE/product/detail/rca/EC.RCA.AH205.JPG
& then having the Hi-Fi to the RCA splitter switch thingy...
Then, I would plug in the RCA to Headphone converter into the RCA switcher that is connected to the airport express....
& then I would do the same with the TV....I think that this would actually work! That would be cool to be like 'hmm...let's watch TV & have sound with the ipod hi-fi' & then just switch the thing....and whne i wanna wirelessly stream music & stuff i can just switch the switch again!

jaw04005
Mar 25, 2006, 11:27 PM
I have a monster cable splitter hooked up with my Hi-Fi for Satellite output and AirPort Express output. It works fine.