PDA

View Full Version : Any thoughts on misbehaving PowerMac?




jmoss
Nov 4, 2006, 10:29 AM
Hi all,

Had my dual 1.8 G5 Powermac for 2 years and has been superb. Added 4Gb ram and the ATI X800XT card. Running 10.4.8. It has just started playing up. Came back to it with all fans going and a blank screen. Now has REAL problems starting. Had it checked by a Genius and ran disc warrior and checked in Linux - all system and directories fine. He managed to start it fine. I got it home and no go again :mad: However, since managed to get it started and runs fine until I put it to sleep, and once it just froze.

So, I think it's the hard drive, but welcome thoughts! Now the good news, covered under Applecare and engineer coming to collect it next week. Second bit of good news - Super Duper - backed up and fully ghosted. Third bit of good news - MacPro coming shortly (I hope).

So, what do you think?
Best wishes,

Jon



Transeau
Nov 4, 2006, 10:34 AM
Did you try reverting to the stock memory and video, just to eliminate those items as possibilities?

jmoss
Nov 4, 2006, 10:42 AM
Unfortunately, I have neither! Doh! :rolleyes:

Maxiseller
Nov 4, 2006, 10:44 AM
Yeh, try what the above poster said and see how it behaves.

I've had problems like this with my Powermac and they're a real pain because you never know quite what's up! So:

1) Take out Ram and test for a day or so.
2) If it behaves add it back in again and see - if it misbehaves you know it's the ram.
3) If the above makes no diff, try the new graphics card
4) Repeat step 2
5) If not, try re-installing the Mac OSX (I would use a new HDD too)
6) etc etc

My problems (which were frequent crashes and blips) ended up being fixed by a new Hard Drive and a fresh install of OSX - I don't know what cured it.