PDA

View Full Version : What is the bestestest graphics card for B+W PowerMac G3?




princealfie
Mar 12, 2007, 10:59 AM
I was thinking that the ATI Radeon 9200 PCI graphics card would be fabulous for having 2 monitor capability on my Blue and white PowerMac G3. Just wondering whether it's possible to have a better graphics card for the G3?

I don't think that the Radeon 9600 will work in the G3. So I think that 9200 in one of the PCI slots (in addition to the original ATI Rage 128 for my AGP slot).

Any ideas guys? :) Also are there any Nvidia graphics card with Mac G3?



dpaanlka
Mar 12, 2007, 11:11 AM
G3s do not have AGP - those are all PCI slots. You should fill them both with Radeon 9200s, or get a Radeon 9200 with two ports and put it into your accelerated slot (the one the ATI card comes installed in.

Having a 9200 and a Rage at the same time is going to give you a pretty extreme difference in performance between your two displays.

princealfie
Mar 12, 2007, 03:13 PM
G3s do not have AGP - those are all PCI slots. You should fill them both with Radeon 9200s, or get a Radeon 9200 with two ports and put it into your accelerated slot (the one the ATI card comes installed in.

Having a 9200 and a Rage at the same time is going to give you a pretty extreme difference in performance between your two displays.

NO luck removing the ATI Rage screw :( It was completely stripped. Any ideas how to get rid of it?

Super Macho Man
Mar 13, 2007, 12:36 AM
NO luck removing the ATI Rage screw :( It was completely stripped. Any ideas how to get rid of it?

Drill through the shaft of the screw, w/ a drill bit that just fits into one of the other empty holes.

princealfie
Mar 13, 2007, 08:07 AM
Sounds good. So no Nvidia graphics card that can beat the ATI Radeon 9200 and work with the G3?

Alari
Mar 15, 2007, 08:34 AM
You can flash an FX5200 PCI, that will give you Core Image and a little better performance, but if you just wanna plug'n'play, get the Radeon 9200 Mac version.

dpaanlka
Mar 15, 2007, 11:08 AM
that will give you Core Image

Not on PCI

rhpenguin
Mar 15, 2007, 08:43 PM
Not on PCI

Yes it will. Here is an article on XLR8YourMac.com that proves it (http://www.xlr8yourmac.com/Graphics/Mac_PCI_FX5200/mac_PCI_FX5200.html). And, have CI on my B&W with my FX5200. If i get motivated anytime soon, ill dig the POS out of the closet and take a screenshot to prove it.

dpaanlka
Mar 15, 2007, 08:49 PM
Yes it will. Here is an article on XLR8YourMac.com that proves it (http://www.xlr8yourmac.com/Graphics/Mac_PCI_FX5200/mac_PCI_FX5200.html). And, have CI on my B&W with my FX5200. If i get motivated anytime soon, ill dig the POS out of the closet and take a screenshot to prove it.

I still find that super hard to believe that he had to do nothing to get both QE and CI working - even with a System Profiler screen shot. If that was true, then I guess a Blue & White G3 looks a lot more attractive now. But I don't believe, and probably wouldn't unless it was sitting right in front of me (I had a B&W G3 for years and always had a tough time getting QE working right).

rhpenguin
Mar 15, 2007, 09:21 PM
Its all about the PCIExtreme.. Its always worked flawlessly for me.

princealfie
Mar 15, 2007, 11:32 PM
Yes it will. Here is an article on XLR8YourMac.com that proves it (http://www.xlr8yourmac.com/Graphics/Mac_PCI_FX5200/mac_PCI_FX5200.html). And, have CI on my B&W with my FX5200. If i get motivated anytime soon, ill dig the POS out of the closet and take a screenshot to prove it.

Did you flash the FX5200 using a PC or not?

rhpenguin
Mar 16, 2007, 04:03 AM
Did you flash the FX5200 using a PC or not?

Sure did.. I think i got the roms over at strange dogs.

princealfie
Mar 16, 2007, 08:18 AM
Sure did.. I think i got the roms over at strange dogs.

Thanks I think that I will outsource someone to flash the rom onto the FX5200 for me then. It looks hard to do but Macdocs will take care of that for me :D