PDA

View Full Version : how do i make my old imac g4 wireless?




newkeyboard
Aug 25, 2007, 05:42 AM
I have a 20" 1.25 ghz imac (with the lamp screen). How would I go about setting up a wireless connection to my bt home hub. I searched the forum and found some mention of wifi cards but I thought the only thing I can add to an imac is ram? Can someone help a wifi noob out?



rdowns
Aug 25, 2007, 06:20 AM
Here's the spec sheet (http://support.apple.com/specs/imac/iMac_USB_2_0.html) for your computer. The Airport card you need is listed as well. Might be hard to find.

mad jew
Aug 25, 2007, 06:30 AM
The easiest options is definitely to buy an AirPort Extreme card. I think these instructions (http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=26237) will work for your 20" iMac but haven't ever opened one up personally.

jczubach
Aug 25, 2007, 06:45 AM
Pliers and wire cutters?:D

Sherman Homan
Aug 25, 2007, 06:47 AM
You have a G4 that will take an Extreme card, they are not just plentiful, but they are still for sale in Apple stores and mail order companies. Popping one in is a little interesting, but go slow, stay organized, it is not that bad.

Cdmphoenix
Feb 13, 2008, 08:41 PM
I have a 15 inch 1.0 ghz g4 and am having a hard time figuring out if it will take airport extreme of just airport. Thanks.

brop52
Feb 13, 2008, 09:46 PM
I have a 15 inch 1.0 ghz g4 and am having a hard time figuring out if it will take airport extreme of just airport. Thanks.

Same model family as the OP. You need the extreme. (Fortunately).

JSchwage
Feb 13, 2008, 09:51 PM
If you do your research, you can find some USB wireless adapters that will work in OS X.

BTB0923
Dec 27, 2009, 06:17 PM
sorry to bring this thread back to life, but I am trying to make my imac wireless also. If I get an airport extreme card is that all I need to access the internet via my non-mac router? or do you need to have a mac base station also?

brop52
Dec 27, 2009, 06:34 PM
sorry to bring this thread back to life, but I am trying to make my imac wireless also. If I get an airport extreme card is that all I need to access the internet via my non-mac router? or do you need to have a mac base station also?

Which iMac? But yes, as long as the card is compatible with the iMac and the router then all should be fine.

MacHamster68
Dec 27, 2009, 07:22 PM
as long as its wireless g router everything should work just fine