PDA

View Full Version : Do the G5's....


Falleron
Sep 14, 2003, 04:43 PM
So, do the new G5's have a way of measuring their cpu temperature?? Would assume they must have since they have independant fans. Be intersted to know. Nice to have a little toolbar cpu temperature readout.

cb911
Sep 14, 2003, 05:04 PM
hhmmm... i'm not too sure about that. you might have to check Apple's KnowlegeBase. there might be some documentation about it in there.

AngryAngel
Sep 15, 2003, 03:49 AM
My 1999 iBook 300MHz can do this (I think everything with the NewWorld ROM can).

Falleron
Sep 15, 2003, 12:30 PM
Originally posted by AngryAngel
My 1999 iBook 300MHz can do this (I think everything with the NewWorld ROM can).
Probably all IBM chips can do it. Dont think G4's can though.

AngryAngel
Sep 15, 2003, 12:39 PM
http://www.bresink.de/osx/DocsTemperatureMonitor/FAQ.html

Falleron
Sep 15, 2003, 01:50 PM
Cheers. I once ran the temperature sensor on my machine and it did not work. I have the Dual 1Ghz SDRAM. Oh well. Should work with the G5's.